VIDEO Radu Oprea: A crescut numărul turiștilor străini care vizitează România. Din ce țări vin cei mai mulți vizitatori

sursa: Inquam

Invitat în platoul Puterea Știrilor, Ministrul Economiei, Radu Oprea, spune că numărul turiştilor străini care vizitează România a crescut cu 12,4%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Această creștere este atribuită campaniilor de promovare intensificate în țări precum Germania, Franța și Italia, unde s-au derulat acțiuni de creștere a notorietății României ca destinație turistică.

„A crescut numărul turiștilor străini care vine în România. Cred că ultima cifră era peste 12%. Banii pe care îi cheltuiesc în România a crescut cu peste 1.000.000.000 euro.
Ce m-a bucurat din datele statistice a fost să constat că țările din care au venit cel mai mare număr de turiști din Germania, din Franța, din Italia sunt țările unde noi am avut acțiuni de creștere a notorietății României ca destinație de vacanță și vorbesc aici despre panotajul din Paris și autobuzele pentru turiști care au fost colantate cu România în timpul Campionatului Mondial de Rugby.

Despre campania pe care am avut-o în Milano și Roma, în stațiile de metrou, pe autobuze, pe tramvaie sau mai nou, această campanie pe care am avut-o în timpul Campionatului European de Fotbal în Germania, pe taxiuri au efect. Se vede din cifrele statistice că acest număr a crescut. Aștept sincer, în momentul în care și restricția Schengen pe terestru va dispărea, numărul turiștilor să crească, pentru că acest lucru s-a întâmplat și în Croație”, a declarat Radu Oprea.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: