VIDEO Radu Oprea: Victor Negrescu, un comisar european valoros pentru România

Radu Oprea

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat că propunerea pentru funcția de comisar european aparține premierului, conform legii, iar demersul lui Marcel Ciolacu este în deplină concordanță cu legislația din România. Invitat în platoul emisiunii Puterea Știrilor, Oprea a evidențiat experiența și realizările lui Victor Negrescu, vicepreședinte al Parlamentului European, susținând că acesta ar fi o alegere potrivită pentru România în contextul negocierilor de la Bruxelles.

„Constituția și legile din România spun că propunerea de comisar european este semnată de către premier. Deci, din această perspectivă, demersul pe care îl face Marcel Ciolacu este perfect în concordanță cu legile din România. Mă uitam în telefon pentru că eram curios domnul Buda, am văzut pe ecran că este europarlamentar PNL. Eram curios de când este în Parlament European dacă era primul mandat sau la al 2-lea mandat, dacă nu știe, Domnul Victor Negrescu este vicepreședinte al Parlamentului European, ales din primul tur de către colegi și este un lucru cu care noi, românii, ar trebui să ne mândrim că reușim să ducem în funcții importante din Uniunea Europeană, cum este aceea de vicepreședinte al Parlamentului European. Oameni care au experiență în Europa, dovedită cu foarte multe proiecte pe care au reușit să le genereze pentru România.

Victor Negrescu este vicepreședinte al Partidului Socialiștilor Europeni, deci, din această perspectivă are greutatea necesară, dacă vreți, la nivel politic european, pentru a avea o funcție reprezentativă și dacă mă uit cu atenție la Victor Negrescu și la ceea ce a reușit să facă pentru România în Parlamentul European, cred că în mandatul trecut sau acum două mandate a avut titluri de cel mai tânăr europarlamentar care a reușit să atragă cele mai multe fonduri pentru țara lui. Victor a reușit să facă treaba asta și nu-i puțin lucru, pentru că a reușit să genereze proiecte pilot. A identificat un lucru pe care puțini alți europarlamentari îl știau că poți veni cu proiecte pilot și aveau finanțare directă pe fonduri europene pe programe, din bugetele Parlamentul European. Astăzi, Victor Negrescu negociază bugetul Parlamentul European”, a declarat Radu Oprea.

Ministrul Economiei a mai precizat că obținerea unui portofoliu economic este prioritară pentru România.

„Declarația premierul a fost referitoare la un portofoliu economic. Este și o propunere care vine din ministerul de externe de foarte multă vreme, aceea de comisar cu extinderea, pentru că sigur, sprijinul pe care România îl dă Republicii Moldova este unul constant, este o linie directoare, dacă vreți, în politica noastră externă, însă cred că un comisar care să aibă portofoliu economic este deosebit de relevant. România a mai avut, din păcate pentru noi, comisar pe agricultură. Nu-mi aduc aminte să se fi întâmplat ceva în acea perioadă cu bine sau lucruri bune pentru fermierii din România. Spre deosebire de lucrurile care se întâmplă astăzi cu un ministru la agricultură din partea PSD, cu colegul și prietenul meu Florin Barbu și care știe să fie alături de fermieri atunci când au nevoie și știe să aducă fonduri europene”, a explicat ministrul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: