VIDEO Reacții internaționale după sprijinul președintelui Erdogan pentru aderarea Suediei la NATO

NATO
Sursă foto: nato.int

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, care a sosit la Vilnius pentru summitul NATO, a salutat acordul dat de președintele turc, Recep Erdogan, aderării Suediei la Alianța Nord-Atlantică, pe care o bloca de mai bine de un an, conform AFP, scrie Agerpres.

„Sunt pregătit să lucrez cu preşedintele Erdogan şi Turcia pentru a întări apărarea şi descurajarea în zona euro-atlantică”, a spus Joe Biden într-un comunicat, spunând că „aşteaptă cu nerăbdare” să salute Suedia ca al 32-lea stat membru al NATO.

Premierul suedez, Ulf Kristersson, a salutat luni „o zi bună” pentru ţara sa şi un „pas foarte mare” după unda verde dată de preşedintele turc intrării Suediei în NATO.

„Facem un pas foarte mare spre ratificarea oficială a aderării Suediei la NATO. Este o zi bună pentru Suedia”, a declarat Ulf Kristersson la o conferinţă de presă la Vilnius, acesta a adăugat că este „foarte bucuros” de acordul anunţat de secretarul general al NATO.

Șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, a salutat pe Twitter „veştile bune de la Vilnius” după acordul dat de preşedintele Erdogan. „Calea pentru ratificarea de către Turcia a aderării Suediei la NATO este în sfârşit liberă”, a afirmat aceasta.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL