VIDEO Pricopie, despre candidatura lui Nicușor Dan la președinție: Nu știm încă nici cine l-a susținut la locale

Remus Pricopie, invitat Puterea Știrilor 16.12

După ce am ratat, a subliniat Remus Pricopie, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, o campanie în urma căreia trebuia să avem un președinte, noua abordare trebuie să fie una mult mai serioasă și mult mai așezată. Avem un nou Parlament, următoarea prioritate este să avem un nou guvern care să fie votat, după care urmează discuții despre modul în care vom organiza alegerile prezidențiale.

„Important este termenul pe care ni-l propunem. Unii își doresc ca alegerile să fie organizate cât mai repede, raportându-se la un termen constituțional care prevede trei luni în cazul demiterii sau vacantării postului. Alții avertizează că ar trebui, totuși, să nu ne grăbim și să călcăm greșit. După care vin sărbătorile de Paște… Alții avansează luna iunie sau chiar octombrie, lucru inadmisibil. Deci, mai întâi trebuie să răspundem la aceste întrebări”, a afirmat rectorul SNSPA.

Referindu-se la anunțul lui Nicușor Dan privind candidatura ca independent la alegerile prezidențiale,  acesta spune că formula este oarecum atipică, în afara logicii clasice, politice. Politica, explică invitatul este făcută de instituții politice și de către politicieni. Prin urmare, sigur că poți candida ca independent, însă anunțul trebuie să explice și cum poți face acest lucru fără niciun fel de sprijin din partea partidelor.

Legat de lista lungă de nume ale unor posibili candidați la prezidențiale care duce în mod firesc la ideea lipsei liderilor reali, Remus Pricopie spune că toate criticile continue la adresa unor politicieni dar și a unor instituții explică această senzație.

„Stăteam și mă gândeam și nu vreau să se supere niciunul dintre candidații care tocmai au pierdut și nu s-au calificat în turul unu, dar stăteam și mă gândeam de ce un număr important de români l-a ales pe Călin Georgescu, despre care nu știm nimic. Ulterior, am aflat că a fost un fel de șomer de lux în Viena vreo 10 ani. Deci refuzi candidați despre care știi că au muncit, au fost în slujba statului… Generalul Ciucă a servit Armata Română și statul român, Ciolacu – știi exact ce a făcut, unde a fost, poți să-l critici, poți să nu-l critici, dar te uiți la rezultatele guvernului pe care l-a condus. Mircea Geoană – l-am criticat și continui să-l critic pentru două lucruri: interferența campaniei cu poziția de la NATO, și problemele financiare care sunt neclare. Dar, totuși, știi ce a făcut Mircea Geoană în ultimii 10 ani. Deci, de ce oamenii, două milioane de români, au votat pentru o formulă pe care de fapt nu o cunosc și care nici măcar nu este limpede? Eu cred că trebuie să cântărim aceste lucruri și să vedem ce fel de nemulțumiri există la nivelul țării”, a subliniat rectorul SNSPA.

Revenind la candidatura lui Nicușor Dan, acesta va avea aceleași probleme semnalate la Mircea Geoană și la Călin Georgescu, de altfel. Gestionarea unei candidaturi independente într-o localitate, fie ea și capitala, este fezabilă. Însă dacă Nicușor Dan cumva va începe, cum au început și alții, să spună: știți, de fapt, pe mine mă susțin unii, dar o să vă spun la sfârșit cine mă susține… Nicușor Dan încă nu a lămurit 100% nici cine l-a susținut în alegerile pentru București”, a explicat Remus Pricopie.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: