VIDEO Remus Pricopie: Din dorința de a fi sau de a părea altfel, Mircea Geoană inventează alte reguli

Remus Pricopie, invitat Puterea Știrilor 12.09

 

Orice candidat la prezidențiale sau orice aspirant la o funcție politică ar trebui să citească mai întâi Constituția, a afirmat Remus Pricopie, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor. Acesta a amintit declarația lui Mircea Geoană potrivit căreia va numi un prim-ministru pe bază de contract, dacă va câștiga alegerile prezidențiale.

„Să ne spună și nouă în ce condiții numește un prim-ministru pe bază de contract, în ce țară vrea să fie președinte domnul Geoană? Că, în România, Constituția ne spune cum se numește prim-ministrul. Nu poți să vii cu alte criterii, ce contract? Contractul înseamnă o componentă juridică, iar contractul, da, există un contract între primul-ministru care urmează să fie votat și cetățeni, prin intermediul Parlamentului. Știți că dacă Parlamentul votează, președintele nu mai poate să spună a, nu, stai că m-am răzgândit. Deci, mai întâi președintele desemnează o persoană, nu după bunul plac ci după consultarea cu partidele care formează Parlamentul și identifică o majoritate posibilă. Atâta timp cât nu ai niciun partid cu 50% plus unu din voturile în Parlament, desemnează o persoană. Din acel moment, președintele nu mai face nimic altceva decât să ia notă de votul Parlamentului, care poate să fie pentru sau împotrivă”, a explicat rectorul SNSPA.

Remus Pricopie este de părere că Mircea Geoană cunoaște foarte bine Constituția însă, „din dorința de a fi sau de a părea altfel, scrie sau inventează alte reguli”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: