VIDEO Remus Pricopie: Legislația electorală ar trebui să prevadă inclusiv un control medical riguros al candidaților

Remus Pricopie, invitat Puterea Știrilor 2.12

Invitat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a semnalat anomaliile alegerilor din acest an, respectiv ascensiunea inexplicabilă a lui Călin Georgescu și a Partidului Oamenilor Tineri,  declarațiile candidatului situat pe locul întâi după primul tur la prezidențiale dar și ale liderilor AUR și S.O.S.

„Deci, Călin Georgescu spunea într-o conferință că nu vor mai exista partide politice. În condiții normale, un politician care face o astfel de declarație, a doua zi nu mai este în politică, sau i se cere demisia chiar în aceeași zi. Apoi, Partidul Oamenilor Tineri. Este adevărat că Georgescu a spus că nu se asociază cu niciun partid, totuși, în același timp, n-a zis: nu-i votați pe cei de la POT, că nu am eu treabă cu ei, iar partidul acesta, POT, a luat 6-7 procente, o altă anomalie. Dacă, după aceste alegeri, nu ne așezăm la masă toți, nu numai politicienii și parlamentari, ci și jurnaliști și oameni din domeniul științelor guvernării, să revizuim legislația, atunci greșim, pentru că este inadmisibil să te trezești cu un candidat pe locul unu în primul tur la prezidențiale despre care nu știi nimic și să te trezești în Parlament, la fel,  cu un partid despre care nu știi nimic”, a afirmat rectorul SNSPA.

O altă anomalie, a continuat acesta, este faptul că Diana Șoșoacă a fost eliminată din cursă de către Curtea Constituțională pe motiv că reprezintă un atac la regimul constituțional al țării.

„Păi, Diana Șoșoacă, mi se pare la nivel de grădiniță în raport cu afirmațiile lui Călin Georgescu, pentru că acesta are și afirmații care te duc într-o altă zonă. Te întrebi dacă nu cumva problema controalelor medicale riguroase n-ar trebui să fie de asemenea menționată în legislația electorală. Și, repet, nu est o jignire. Eu mă uit cu mare atenție la ceea ce se scrie în presă și avem oameni de specialitate care au atras atenția asupra acestui lucru și avem declarații care ne pun pe noi pe gânduri”, a explicat Remus Pricopie.

După părerea acestuia, România a intrat total nepregătită în aceste alegeri, fără ca instituțiile statului să se asigure că nu există influențe străine în politică.

„Spun că, de fapt, nu s-a făcut nimic, pentru că s-a considerat că AUR, da, mai calcă strâmb pe ici, pe colo,  prin locurile esențiale, ca să cităm un personaj celebru din Caragiale, dar că este gestionabil… În primul rând, nu știu ce înseamnă: admitem încălcări ale legii, pentru că le gestionăm. Dacă ai încălcat legea, trebuie să răspunzi. În al doilea rând, am sentimentul că AUR a fost chiar folosit în politica, în geometria de ansamblu a politicii românești, pentru ca alți candidați să pară candidații buni, iar cei de la AUR – candidații răi”, a subliniat rectorul SNSPA.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: