VIDEO Remus Pricopie: Nu m-aș grăbi să spun că există deja două decizii la PNL și PSD privind prezidențialele

colaj coaliție PNL-PSD
Sursa foto: colaj coaliție PNL-PSD

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, a abordat în cadrul emisiunii „Puterea Știrilor” situația actuală a coaliției PSD-PNL și perspectivele în contextul alegerilor prezidențiale. Pricopie a subliniat că, deși nu există încă decizia finală privind candidaturile separate ale celor două partide, negocierile sunt în plină desfășurare.

„Eu nu m-aș grăbi să spun că există deja două decizii, n-am văzut un congres al partidului x sau al partidului y care să spună cere este decizia. Eu cred că încă se poartă negocieri. Să știți că atât PSD, cât și PNL au făcut un lucru riscant să se asocieze. Eu am scris în 2001 și nu toată lumea a primit editorialul respectiv cu bucurie, că este complicat să guvernezi țara până în 2024, că din păcate formula PNL-USR nu dă semne că ar fi o formulă stabilă și că există câteva soluții. Una dintre soluții anunțate de mine atunci a fost modelul german, adică o alianță, o coaliție mare centru-stânga, centru-dreapta. Unde este riscul?

Electoratul, în final ideologic se poate răzbuna. Ori, aici testul europenelor a fost foarte important. Eu nu mă așteptam la un asemenea rezultat. Deci evaluarea mea n-am spus-o, n-am făcut cercetări sociologice, m-am uitat pe diversele cercetări. Evaluarea mea  era că această listă comună la europene va merge pe un 41%, 42%, 43%,  s-a dus spre 48%, 50%,  de fapt s-a dus pe 50% în țară. Cei care au votat au validat cu acest 50% această alianță.

Mergând separat, cele două partide își vor asuma riscuri și mai mari, iar ei, într-un fel, sunt conștienți de acest lucru și încearcă să găsească o formulă să meargă împreună, dar care să satisfacă ideologic și votanții de stânga sau de dreapta. Este complicat să facă acest lucru”. a concluzionat Pricopie.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: