VIDEO Remus Pricopie: PNL și PSD au de departe prima șansă să-și califice candidații în turul doi

Remus Pricopie, invitat Puterea Știrilor 12.09

În ce privește sondajele de opinie, în următoarele săptămâni, vom asista la o așezare a cifrelor, este de părere Remus Pricopie, referindu-se la faptul că oamenii de-abia au revenit din vacanță.

 „Pe măsură ce ne apropiem de data votului, fiecare își face un calcul iar votanții, indiferent că sunt din România sau din altă parte, au mult mai multă responsabilitate decât credem noi. Și atunci când se uită la un candidat, se uită nu numai la candidatul respectiv, ci și la cei care se află în spatele lui. Aici este un handicap major al independenților sau al partidelor foarte mici, a afirmat rectorul SNSPA în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, cu Marinela Angheluș.

Acesta a dat drept exemplu faptul că nimeni nu știe ce reprezentant are AUR în Galați sau în alte orașe mici.

„Țara nu se guvernează cu trei consilieri prezidențiali pe care eventual îi scoți din pălărie. Guvernarea unei țări reprezintă un sistem complicat și piramidal. Trebuie să se ducă până la nivel de localitate. Or, aici, partidele mari evident că sunt avantajate. După părerea mea, au de departe prima șansă să-și califice candidații în turul doi. ( …) Ce se va întâmpla însă în cele două săptămâni și cum va supraviețui ideea de colaborare PSD-PNL, pentru că nu pot câștiga amândoi, va câștiga unul singur, o să urmărim cu toții cum evoluează lucrurile. Am văzut și în anul acesta electoral că au fost tot felul de momente mai tensionate, după care probabil o abordare mai rațională i-a calmat”, a explicat Remus Pricopie.

În perioada următoare, a mai adăugat acesta, vom asista în continuare la manipulări cu sondaje. Ca și până acum de altfel, a subliniat Remus Pricopie, amintind că au fost sondaje care asigurau că AUR va câștiga alegerile europarlamentare cu 28 de procente, lucru care nu s-a întâmplat.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: