Rectorul SNSPA Remus Pricopie a fost provocat – la Puterea Știrilor – să dea numele unui candidat care l-ar putea învinge pe Călin Georgescu.
„Lucrurile sunt foarte simple și le știu inclusiv politicienii. Nu așa se face. Dacă eu vă întreb – cine ar putea să fie tenismena din echipa României, care să fie plasată top 10 mondial peste 10 ani? Dați-mi un nume. Păi nu se dă un nume. Te duci, te uiți la echipa de tineri, vezi ce potențial au, le măsori niște parametri.
Eu am fost pur și simplu surprins să aud că au numele în buzunar, fără niciun fel de cercetare, iar azi fac cercetări. Păi și ce vor face cele trei partide, dacă cercetările spun – domnule, Crin Antonescu e foarte apreciat de cei care îl cunosc, dar sunt mulți care nu-l cunosc. De exemplu, fiul meu de 27 de ani, care n-a auzit de Crin Antonescu.
Mi-ați putea argumenta că nici despre Călin Georgescu nu știa nimeni cu trei săptămâni înainte de vot și iată că se pot face miracole. Da, dar în spatele lui Călin Georgescu a fost una dintre cele mai sofisticate campanii... Sunt mai multe campanii – de manipulare, de promovare a fricilor sociale, a urii.
Nu întâmplător i se spune război hibrid, pentru că se combină tot felul de zvonistică, absolut fără nicio bază. Nu vreau eu s-o multiplic, dar au fost atâtea zvonuri, atâtea fake-news-uri în raport cu Elena Lasconi, mai aveam un pic și era un fel de vrăjitoare”, a spus Remus Pricopie.
Politologul a ținut să amintească faptul că de mai bine de doi ani sondajele indicau că românii vor un președinte independent. Politicienii nu au ținut cont de asta, dar rușii se pare că da.
„Vă dau și un posibil răspuns, nu în sens de nume, cercetări de acum doi ani, foarte serioase, făcute la nivel de țară și diasporă: Ce fel de președinte vă doriți? 64% au răspuns independent!
Călin Georgescu e independent… Se pare că rușii au citit sondajele cu mult mai multă atenție decât au făcut-o politicienii români.
Deci 64% au vrut o persoană nouă. Crin Antonescu, primul mandat de parlamentar l-a avut din 1992.
Întotdeauna v-am spus că problema nu este instrumentul, ci problema este modul în care anumiți oameni se joacă cu acest instrument de cercetare sociologică.
A doua întrebare – Ați fi de acord cu un candidat comun PSD-PNL? 62% au spus da”, a mai punctat Remus Pricopie.
În context, el a amintit că la alegerile pentru Primăria Capitalei, medicul Cârstoiu se potrivea profilului, dar a fost scos din cauza disensiunilor dintre partidele care l-au propus.
„Prima dată Nicușor Dan s-a jucat cu manipulările prin sondaje. La Primăria București, Piedone n-a avut niciodată 43%, niciodată. Și a fluturat pericolul Piedone. Unii au căzut în cursă sau au vrut să cadă în această cursă. Nu știu dacă ar fi câștigat doctorul Cârstoiu, dar dacă ar fi fost cu adevărat susținut de de partide, ar fi fost un competitor foarte puternic pentru Nicușor Dan”, a mai explicat politologul.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News