VIDEO Remus Pricopie: Uneori politica de stat se face și într-o manieră confidențială

Foto PS News

În cadrul emisiunii „Puterea Știrilor”, Remus Pricopie, rectorul SNSPA, a discutat despre  președintele României, Klaus Iohannis, care urmează un dialog instituțional riguros înainte de a lua decizii importante, asigurându-se că fiecare pas respectă procedurale. În contextul speculațiilor privind candidatura președintelui Iohannis, Pricopie a clarificat că orice demers al președintelui este fundamental pe un dialog instituțional prealabil.

„Președintele are o abordare instituțională  pentru că s-a tot vorbit despre ce este cu candidatura președintelui Iohannis. Este a președintelui sau a României? Eu din declarația de ieri înțeleg că președintele a avut dialog instituțional înainte de a decide să-și depună candidatura, prin urmare, orice pas îl face tot după respectarea unor trasee instituționale. Nu sunt de acord să punem această etichetă de eșec.

Acum cred că toată lumea știe ce dorește România și pretențiile României nu sunt ignorată. Suntem pe linia de război, asigurăm o serie de lucruri, atât pe susținere militară, cât și pe comerțul de grâne, transferul grânelor și multe alte lucruri.  Asistență pentru cetățenii din Republica Moldova, din Ucraina.” a declarat Pricopie

În final, Pricopie a subliniat că, asemenea politici a din Statele Unite, anumite decizii externe de stat sunt luate într-o manieră confidențială pentru a proteja interesele naționale.

„Am văzut o declarație acum o săptămână, dacă nu mă înșel, semnată de Statele Unite, Canada și cred că Marea Britanie, nu mai țin minte care era al 3-lea stat privind tentativa Rusiei de a destabiliza regimul politic de la Chișinău. Toate aceste teme sunt un pachet. Din aceleași motive, președintele statului Unite ale Americii nu întotdeauna justifică public ce face în interesul național și se află după 40 de ani. Uneori, politica, oricât n-am vrea noi să acceptăm, uneori, politica de stat se face și într-o manieră confidențială. Cu ușile închise.” a subliniat Pricopie

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: