VIDEO Remus Ștefureac: Acestea sunt cu adevărat vulnerabilități la adresa democrației noastre

Remus Ștefureac, invitat Puterea Știrilor 11.03

Asistăm la o acțiune de dezinformare evidentă, parte a atacului hibrid al Rusiei împotriva României, spune Remus Ștefureac, în direct, la Puterea Știrilor. În ce privește vulnerabilitatea democrației, aceasta este posibilă după ani de operațiuni de dezinformare constantă.

„Vulnerabilitate la adresa democrației este atunci când vedem explozii artificiale ale unor mesaje, ale unor candidați, susținute de conturi de social media fără a avea nicio justificare în spate. Vulnerabilitatea este atunci când avem candidati competitori care nu-și declară sursele de finanțare, deși sunt evidente costurile uriașe ale unei vizibilități întreținute. Acolo sunt principalele vulnerabilități la adresa democrației. Vulnerabilitatea este atunci când serviciul de spionaj al unei țări ostile față de România, mă refer la serviciul de spionaj al Rusiei, îl îmbrățișează pe un candidat la alegerile prezidențiale. Acelea sunt cu adevărat vulnerabilități la adresa democrației noastre”, a afirmat Remus Ștefureac.

Cu toate acestea, trăim într-un regim democratic, prin urmare oamenii vor alege prin vot direcția în care vom merge, alături de un candidat care propune continuarea legăturilor cu Uniunea Europeană, cu tot ce presupune acest lucru, prosperitate și siguranță, sau unul care susține o revenire a României în orbita Rusiei.

„Revenirea aceasta a însemnat pentru noi cinci decenii de sclavie, jumătate de milioane de victime în închisori comuniste, oameni schingiuiți, uciși, asasinați. Vorbim despre concetățenii noștri, despre drame, tragedii uriașe care au distrus până la urmă destinul României pentru numeroase decenii. Dar, în final, oamenii sunt suverani prin votul lor și chiar dacă nu va fi domnul Georgescu, va fi un înlocuitor al dânsului, românii vor alege dacă aceasta este calea de urmat sau, dimpotrivă, o formulă mai echilibrată. Am încredere în echilibrul și înțelepciunea națiunii noastre și vom vedea acest lucru pe 4 și pe 18 mai”, a încheiat fondatorul INSCOP Research.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: