VIDEO Remus Ștefureac: Este puțin probabilă ruperea coaliției, ar fi un dezastru electoral pentru ambele partide

Pornind de la ultimele discuții în coaliție legat de organizarea alegerilor în septembrie sau noiembrie, Remus Ștefureac, drector Inscop Research, a comentat motivele de care țin cont liderii celor două partide. În timp ce PSD susține organizarea alegerilor în septembrie, PNL a anunțat ieri că Biroul permanent al partidului a decis unanim stabilirea acestor pentru luna noiembrie.

„Mi se pare destul de dificil să ne imaginăm un scenariu cu alegeri în septembrie. Deja calendarul în sine nu prea mai permite acest lucru. Suntem pe data de 1 iulie, ar mai fi vreo 70 și ceva de zile până la acel prim termen și încă nu avem o hotărâre de guvern, nu avem până la urmă acte administrative adoptate. Nu cred sincer că mai e posibil, mai ales pe fond de șicanări, un scenariu cu alegeri în septembrie, adică din acest punct de vedere lucrurile sunt destul de clare. Sigur, pot fi în octombrie, pot fi în noiembrie. Cel mai probabil ne vom îndrepta spre alegeri la termen dacă nu va avea loc o eventuală criză guvernamentală cu ieșiri de la guvernare, cu scoatere de la guvernare, dar cred că acest lucru nu se va întâmpla pentru că ar însemna un dezastru electoral pentru ambele partide”, a afirmat Remus Ștefureac.

În ce privește apariția unor știri privind ieșirea PNL de la guvernare pe fondul tensiunilor legate de data alegerilor prezidențiale, sociologul este de părere că acest lucru este puțin probabil.

„Ambele partide ar fi serios afectate. Am avut astăzi un un lider de partid proaspăt ales la finalul săptămânii trecute, care a pus cumva punctul pe i, în sensul în care, într-o zi în care, mă rog, știrea principală pentru foarte mulți români a fost cea legată de scumpirea carburanților ca urmare a creșterii accizelor, deci ca urmare a unei măsuri administrative și nu ca urmare a evoluției pieței. Principala preocupare a liderilor guvernării a fost aceea legată de calendarul alegerilor. Această deconectare de teme care preocupă cu adevărat populația riscă să afecteze cele două partide și să mute până la urmă dividende electorale în buzunarul opoziției”, a explicat Remus Ștefureac, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: