Skip to content
Magazin

VIDEO. Reportaj cu cele mai frumoase atracţii turistice din România, prezentat de o televiziune franceză

Arte TV
" "

Postul de televiziune francez „Arte“ a prezentat un documentar superb despre atracţiile României: Castelul Bran, Delta Dunării şi locul de baştină al genialului sculptor Constantin Brâncuşi.

Emisiunea „Invitaţie la călătorie“ de la televiziunea „Arte“ a debutat cu un documentar despre zona din România unde s-a născut Brâncuşi şi despre cum a fost influenţat marele sculptor al omenii de cultura tradiţională specifică acestei zone.

" "
" "

„La poalele Carpaţilor, o regiune rurală românească îmbibată de tradiţie, a dat naştere unui sculptor uimitor de modern: Constantin Brâncuşi. Tinereţea sa ţărănească i-a influenţat opera, marcată de puritate şi abstractizare“, se arată în prezentarea documentarului de pe site-ul postului de televiziune francez.

Potrivit adevarul.ro, regiunea unde a venit pe lume Brâncuşi este prezentată ca un loc pitoresc, unde lucrurile importante nu s-au schimbat: „Oltenia este una dintre cele mai pitoreşti regiuni din România. Acest pământ este patria unei culturi ancestrale. În acesta sate de la poalele Carpaţilor, oamenii par să trăiască într-o ordine neschimbată“.

Foto: Arte TV

În cadrul documentarului a fost prezentată Casa memorială din satul natal, Hobiţa. Sorin Buliga, cercetător la Centrul de Cercetarea şi Documentare „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, arată că marele sculptor a fost puternic legat de tradiţiile şi locurile de baştină, atelierul său din Paris fiind mobilat chiar de Brâncuşi într-un mod specific tradiţional românesc.

De asemenea, un specialist al Muzeului Judeţean de Istorie Gorj explică motivele sculpturale întâlnite la casele tradiţionale din lemn gorjeneşti vechi de sute de ani, care se întâlnesc şi în arta marelui artist român.

Jurnaliştii francezi au ajuns în Delta Dunării, o zonă unică în Europa, unde natură oferă un spectacol deosebit, fiind una dintre cele mai sălbatice locuri.

Documentarul prezintă atât frumuseţile Deltei, dar şi ale oamenilor care trăiesc în acest ţinut de poveste: ruşi lipoveni, cazaci, ucrainieni, români şi alte naţionalităţi. Fiecare a avut libertate de a-şi păstra cultura.

Ultimul reportaj prezentat este despre Castelul Bran, care atrage numeroşi turişti din toată lumea, ca urmare a legendei lui Dracula, deşi celebrul voievod nu a ajuns vreodată la Castelul Bran.

În schimb, regina Maria a fost atrasă de acest loc de poveste, care a devenit reşedinţă regală. Jurnaliştii francezi au prezentat pasiunea şi relaţia care s-a legată între regină şi acest loc minunat.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *