VIDEO Roman: „Elena Lasconi vrea ca PNL să vină lângă USR. Astfel de abordare nu face decât să ajute PSD-ul”

Foto Facebook Florin Roman

Elena Lasconi a spus că a avut întâlniri cu partide de dreapta, iar singurul partid cu care încă nu a vorbit este PNL. Deputatul liberal, Florin Roman afirmă că această întâlnire depinde, în primul rând, de preşedintele Uniunii Salvaţi România.

„Românii au votat. În data de 9 iunie s-au exprimat și au spus: PNL 30%, USR 7%. Dacă vrei să faci, într-adevăr un pol de dreapta vii lângă cel mai mare. Așa spune logica și matematica.

Ceea ce ne spune doamna Lasconi este că cel cu 30% trebuie să vină lângă cel cu 7%. Astfel de abordare nu face decât să ajute PSD-ul. Este foarte clar”, este opinia liberalului.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Elena Lasconi, a declarat luni, 02.09.a.c.,  că nu a avut discuţii cu PNL pentru o alianţă, dar „uşa este deschisă”, menţionând, totodată, că a vorbit cu toate celelalte forţe de centru-dreapta – PMP, Forţa Dreptei, REPER – şi va fi luată o decizie la sfârşitul acestei săptămâni.

„Nu există discuţii şi negocieri în legătură cu o alianţă cu PNL, deşi am aflat din presă că am fi vorbit, dar nu s-a întâmplat, asta garantat. Mi-a venit această idee pentru că îl admir pe domnul Bolojan pentru că are foarte mulţi ani în administraţie, dar vreau să vă spun foarte prompt că noi avem mulţi specialişti în partid care ar putea să fie premieri. Pe de altă parte, mă gândeam şi la faptul că o să ajungem la guvernare şi o să facem o reformă pe bune în administraţie, iar domnul Ilie Bolojan o să îşi piardă serviciul, pentru că principala chestiune este desfiinţarea consiliilor judeţene şi comasarea comunelor cu mai puţin de 2.000 de locuitori, cred că 27 – 28% din suprafaţa României, din localităţile din România”, a afirmat Lasconi, într-o conferinţă de presă la Parlament, întrebată în legătură cu propunerea pe care a făcut-o pentru funcţia de premier – liberalul Ilie Bolojan – şi dacă există negocieri în acest moment privind o alianţă cu PNL pentru alegerile parlamentare şi prezidenţiale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: