Toate măsurile, indiferent că vorbim despre primul, al doilea, al treilea pachet au fost discutate și în timpul negocierilor privind desemnarea premierului și formarea noului guvern, spune deputatul Dragoș Ciobotaru.
Legat de declarațiile unor lideri PSD potrivit cărora ar fi aflat din presă care sunt propunerile premierului pentru al doilea pachet, liberalul a amintit că singurele divergențe au fost legate de amânarea creșterii TVA după ce vor fi analizate efectele primelor măsuri și impozitarea pensiilor de peste 3000 de lei.
„Astea au fost discuții la formarea guvernului care, ulterior, când s-a ajuns la guvernare, s-au făcut analize care au arătat că măsurile nu vor fi suficiente. Și de asta și până la urmă, domnul președinte Nicușor Dan a acceptat până la urmă. (…) Noi, în România, avem aproximativ 6 milioane de beneficiari de diverse măsuri sociale. Acești oameni, fie că primesc venitul minim de incluziune, pentru creșterea copilului, indemnizație de handicap, fie că au angajat asistent personal, pensie pe caz de boală, la 30-40 de ani, ajutor de încălzire – sunt foarte multe măsuri de sprijin social pe care Guvernul României le plătește în fiecare lună, fără ca beneficiarii să contribuie la sistemul de sănătate”, a explicat deputatul PNL, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.
România este singura țară din Uniunea Europeană cu 6 milioane de contributori și 16 milioane de beneficiari. Problema nu este că nu ar trebui susținuți, a afirmat Dragoș Ciobotaru, întrucât peste tot în lume, statul îi susține pe cei care au nevoie.
„România are cel mai lung concediu de creștere a copilului, respectiv doi ani, în timp ce alte state au 3, 6, cel mult 12 luni. Peste tot, în statele europene, în momentul în care o persoană intră în concediu medical, sau de creștere a copilului își asigură plata asigurării de sănătate, așa încât sistemul de sănătate să fie unul performant, să nu ne mai trezim că nu avem medicamente în spital, că tragem de bani în fiecare lună doar să pătim salarii și să sprijinim urgențele”, a subliniat deputatul.
Faptul că avem atât de puțini contributori duce la un buget insuficient și la precaritatea prevenției și a îngrijirii paliative. Prin urmare, așa a ajuns guvernul la măsura eliminării tuturor acestor excepții, a conchis Dragoș Ciobotaru.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News