VIDEO România Frumoasă – Concert  la 2000 de metri

Seria cursurilor de vioară și chitară Masterclass „Enescu Experience”, susținute de Alexandru Tomescu și Dragos Ilie s-a încheiat, la sfârșitul lunii trecute.

Finalul seriei a fost marcat de cei opt tineri muzicieni participanți, printr-un concert „aproape de cer și visuri împlinite”, la Cabana Caraiman, din Munții Bucegi.

„Cu fluturii în piept, muzica la cer… spectatori luminoși, flori de colț prietene, muntele cu fruntea în soare … așa s-a trăit această dimineață la 2050 de metri altitudine, la Concertul de încheiere a Cursurilor de Măiestrie Artistică și Excelență în Muzică Clasică, Master Class, de Vioară și Chitară Clasică – Enescu Experience”, scria Alexandru Tomescu pe pagina personală, înaintea evenimentului.

Aflată în paragină, cabana a fost scoasă la vânzare mai demult, însă timp de trei ani, fostul proprietar nu a găsit niciun cumpărător.

Membru al Clubului Alpin Român și pasionat de drumeţii violonistul a cumpărat, în 2022, cabana și a restaurat-o.

„Caut informaţii despre istoria cabanei, numele foştilor cabanieri, fotografii vechi. Vreau să fie o cabană altfel, care să îi inspire şi pe alţii şi să arate că se poate face ceva frumos şi confortabil. Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau să fac un business, vreau ceva cu specific montan, dar si cu o latură estetică. Un loc pentru montaniarzi, dar şi pentru muzicieni şi artişti în general”, declara violonistul după cumpărarea acesteia.

Cabana a fost construită în anul 1937, la 2025 de metri, în zona platoului Bucegilor.

Violonistul Alexandru Tomescu (46 ani), câștigător a numeroase premii naționale și internaționale la festivalurile de muzică clasică, a susținut peste 200 de concerte și recitaluri în 26 de țări (Franța, Olanda, Japonia). Pentru măiestria lui, statul român i-a acordat privilegiul de a cânta la vioara Stradivarius care i-a aparținut în trecut muzicianului Ion Voicu.

 

Credit foto/imagini: Facebook/Alexandru Tomescu

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL