VIDEO România trimite un sistem de rachete Patriot în Ucraina: „Poate era bine un referendum”

Sursă foto: X

Într-o recentă intervenție la emisiunea „Puterea Știrilor”, expertul în securitate Aurel Cazacu a sugerat că decizia de a dona un sistem de rachete Patriot ar fi trebuit supusă unui referendum național. Cazacu consideră că opinia publică ar fi fost crucială în acest context și că românii ar fi preferat să nu doneze un astfel de sistem de apărare, mai ales în lumina deciziilor similare luate de Polonia și alte țări din flancul estic al NATO.

„Eu zic că decizia românilor ar fi fost să nu se doneze, mai ales că aveam foarte aproape decizia Poloniei și a altor țări. Țările aflate în flanc, adică în prima linie, trebuie să aibă mare grijă la acuzațiile pe care Putin și poate, mă repet, e a 3-a oară când o spun, e diabolic pentru că gândiți-vă că el și-a făcut școala în Europa, el este agent secret, deci este ceva de neimaginat. Și uitați-vă cum a făcut totul de când a luat funcția, totul e făcut ca la carte.

Sunt mii, mii de agenți ruși în Europa. Acțiunile serviciilor ruse sunt ca la carte ca să poată contracara și să poată să facă rău. Da, deci asta este părerea mea. Poate era bine un referendum sau poate e bine de aici încolo un referendum”.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: