VIDEO România va deveni unicul producător de muniție pentru tancurile Abrams în Europa

Sursa foto: Krauss-Maffei Wegmann (KMW)

Ministrul Economiei, Radu Oprea, transmite că suma de 220 milioane de dolari din împrumutul de la SUA va fi solosit pentru „crearea unui centru de excelență în producerea de muniție de calibru mare 120-155 mm”. „Acest centru presupune ca România să devină unicul producător de muniție pentru tancul Abrams în Europa și de aici vom exporta în toata Europa și nu numai”, a declarat acesta.

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a făcut aceste precizări miercuri la Guvern, chiar înainte de semnarea oficială a acordului de împrumut cu SUA, scrie Hotnews.ro.

România va semna cu SUA acordul de împrumut a 920 milioane de dolari pentru achiziții militare

România va contracta în condiții avantajoase un împrumut de 920 milioane de dolari din Fondul pentru Finanțare Militară al SUA, pentru achiziția de echipamente și tehnică militară, acord ce va fi semnat miercuri la Guvern în prezența premierului Marcel Ciolacu și a ambasadorului SUA în România, Kathleen Kavalec. Potrivit informațiilor HotNews.ro, Guvernul a aprobat luni, 23 septembrie, proiectul inițiat de Ministerul de Finanțe, act ce s-a aflat pe lista documentelor confidențiale.

Acordul va fi semnat de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, și directorul Agenției SUA de Cooperare pentru Securitate și Apărare, Michael Miller.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: