VIDEO Romeo Dunca, PNL: Domeniul schiabil Nedeia, blocat de orgolii politice și personale

Invitat în studioul Puterea Știrilor, liberalul Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a vorbit despre proiectul Nedeia și despre șansele sale la un nou mandat.

Legat de domeniul schiabil Nedeia, proiectat înainte de Revoluție și amânat an de an, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, spune că este o poveste fără sfârșit marcată de orgolii personale și politice.

„Ani de zile s-a spus că-i proiectul lui Dunca și că Dunca vrea să fure munții. Au fost și slogane de felul ăsta care mai târziu au ajuns și la Herculane, unde un candidat la primărie, de la PSD, a ajuns să strige după mine prin presă că nu mi-a ajuns că am luat Muntele Mic. Vreau să iau și apa termală de la Herculane. Lucruri din astea, cum să vă spun? Energii pierdute și proiecte și idei și dorințe curate de a face ceva care sunt risipite. Nu e nicio problemă, pentru că mie mi-e oricum mult mai bine dacă mă duc să schiez doar eu acolo. Voiam să iau un domeniu schiabil deosebit. Pot să spun că este cel mai fezabil proiect din România. Am curajul să spun asta, că am lucrat la multe proiecte care s-au făcut în România. Am lucrat din momentul în care erau pe planșă, țin minte și la Voineasa. Acolo am fost chiar încă, nici nu se puseseră pe planșă și am zis: nu puneți scaunul acolo, că nu e ok, ar trebui în altă parte, că merge spre rând, coborâți în partea cealaltă. Nu s-a ținut cont și s-a făcut o instalație care nu prea își are rostul… Însă Nedeia… pot să vă spun că este cel mai fezabil proiect de schi din România”.

Cu toate acestea, spune liberalul, e considerat ca fiind proiectul său, amintind în acest sens declarația unui deputat PSD  care spunea că deși e bun, nu poate fi aprobat.

În ce privește faptul că cele două partide sunt la guvernare acum, oficialul este de părere că cei de la centru au obligația să înțeleagă, să afle ce se întâmplă în teritoriu, să vadă lucrurile bune și să aibă grijă de ele.

 „Eu am crezut, la un moment dat, că venind în politică o să pot… N-am reușit însă să penetrez răul de jos în sus. Dacă proiectul inițial a fost dezvoltat de mine, am zis: lasă, băi, că nu merge, să vin de sus în jos, îl donez comunității și o să facem… De ce? Pentru că evident că oamenii trebuie să înțeleagă că e un proiect pentru oameni, pentru copiii cărășenilor noștri, pentru copii românilor noștri, pentru copii și pentru turiștii din alte țări învecinate care ar putea să vină și să lase bănuți aici. Nu s-a înțeles, eu m-am liniștit, sunt împăcat acuma în sensul că zic: măi, dacă voi n-ați vrut, să fiți sănătoși, că mie mi-e mai bine să nu fiu sclavul proiectului și gata, poate or veni alții”, a adăugat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

În ce privește posibilul regret pentru intrarea în politică, oficialul spune că în primii doi ani a simțit că oamenii îl percep ca fiind un dușman, în loc sa aprecieze proiectele propuse.

„Dar eu nu sunt politician, nu mă pricep cu politica. De asta vă spun că eu n-am făcut cum ar fi trebuit să procedeze poate un om politic. Dacă am avut ceva de spus, am spus, n-am ținut cont că o să deranjez pe cineva, dar văzând ultimul sondaj de opinie, să știți că am prins curaj. Înseamnă că oamenii, totuși,  cetățeni, nu sunt atât de opaci în gândire cum cred unii”, a încheiat Romeo Dunca.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: