Skip to content
Politică

VIDEO Scandal la PMP Iași. ”Autoproclamatul președinte” Cristian Diaconescu, acuzat că a schimbat ilegal conducerea filialei: ”Nu are nicio calitate”

Inquam Photos / Cornel Putan

Cristian Diaconescu, fostul președinte al PMP, a descins la Iași și a schimbat conducerea filialei, deși nu mai este președintele partidului de la congresul din februarie, când a pierdut șefia PMP în fața europarlamentarului Eugen Tomac. Potrivit presei locale, Diaconescu l-a înlocuit pe Petru Movilă de la conducerea PMP Iași cu Adrian Acostoaiei. Deputatul PMP Petru Movilă contestă decizia, pe care o consideră ilegală.

”PMP este unul singur, iar nucleul și forța organizației ieșene este format din cei care astăzi își văd liniștiți, acasă, de ale lor, cu familia și cei dragi.

Alte evenimente apărute în calendar nu aparțin și nu au absolut nicio valoare legală și statutară în fața adevăraților membri PMP. Indiferent de ce artificii prezintă foștii membri, nu înseamnă că au și valoare legală, oricât de bine ar suna pentru unii care vor să își justifice comportamentul josnic. Vor rămâne doar cu artificiile și gargara.

Cei care au gura mare și se auto-proclamă președinți, în realitate, nu au nicio calitate. Sunt, pur și simplu, niște nemulțumiți și frustrați, care nu acceptă faptul că partidul le-a spus la revedere”, a scris Petru Movilă pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PMP face și un portret al fostului președinte PMP, Cristian Diaconescu, amintind de tentativa acestuia de negociere și colaborare cu partidul lui George Simion, AUR. ”Câtă încredere să ai într-un om care se dezice de propriile declaraţii? Care astăzi spune că nu negociază cu AUR, ca mâine să îi invite în propria-i casă?”, spune Petru Movilă.

”Un partid întreg şi-a pus speranţa în Cristian Diaconescu, ca mai apoi să îşi regrete decizia de a avea încredere într-un om care nu a făcut altceva decât să mintă, să îşi uite propriile declaraţii atunci când nu i-au mai convenit şi să semene discordie într-un partid întreg.

La şueta organizată ieri, la Iaşi, au apărut în spaţiul public nişte informaţii cel puţin surprinzătoare pentru cei care ştiu declaraţiile şi parcursul lui Cristian Diaconescu. Pe lângă faptul că a uitat, peste noapte, de faptul că l-a adus într-o întâlnire de partid pe George Simion pentru a face troc cu PMP, mai nou, uită cu câtă vehemenţă a declarat că niciodată nu va negocia cu AUR şi USR. La fel de grav este faptul că mulţi din cei care se pretind a fi în echipa Diaconescu au fost excluşi chiar de el sau şi-au dat demisia din partid tot în timpul preşedinţiei lui. Alţii la fel de constanţi 🙃 Astăzi, din păcate, ca şi Diaconescu, au un singur scop comun: discreditarea şi distrugerea sistematică a PMP.

Ȋntrebarea mea pentru cei care îi caută prezenţa este aceasta: câtă încredere să ai într-un om care se dezice de propriile declaraţii? Sau care astăzi spune că nu negociază cu AUR, ca mâine să îi invite în propria-i casă?

Convingeţi-vă voi.

Pentru a întregi tabloul fostului preşedinte al PMP, vă mai aduc aminte şi următoarele:

1. Peste 80% din membrii conducerii naționale aleși, în 2021, împreună cu Cristian Diaconescu au hotărât convocarea Congresului în acest an.

2. Cei 80% din liderii PMP se regăsesc şi în actuala conducere aleasă pe 19 februarie.

3. Tot cei 80% din liderii PMP, deci o majoritate solidă, au hotărât excluderea lui Cristian Diaconescu din PMP.

4. Cristian Diaconescu este Preşedinte al Fundației Mişcarea Populară de 7 ani și nu a organizat niciodată niciun eveniment de când conduce brațul civic al PMP.” a scris Movila Petru pe pagina de Facebook.

”Ședință ilegală” la PMP Iași

Potrivit bzi.ro, fostul președinte al PMP, Cristian Diaconescu, a venit la finalul săptămânii trecute la Iași pentru a se întâlni cu mai multe persoane care susțin că sunt reprezentanți ai partidului. Întâlnirea a fost organizată de actualul consilier județean Adrian Acostoaiei, numit de Diaconescu președinte interimar la filiala ieșeană în locul lui Petru Movilă.

Diaconescu a făcut numiri în partid fără a avea și un drept în acest sens. Cristian Diaconescu a fost chemat la o întâlnire la care au participat câteva persoane, printre care foști membri de partid, dar și rude ale celor care vor să pună mâna pe organizația de la Iași.

Deși a fost exclus din PMP după ieșirile din ultima perioadă, Cristian Diaconescu continuă să susțină că este lider al partidului. A desemnat o structură de conducere interimară și la Iași, numindu-l pe consilierul județean Adrian Acostoaiei la șefia acesteia. Deși, statutar, Diaconescu nu mai este președinte al PMP, acesta susține contrariul.

Organizația paralelă creată de acesta i-a ”exclus” din partid pe cei care au fost numiți în funcții de conducere după congresul extraordinar, și și-au arogat șefia formațiunii. La Iași a fost numit Adrian Acostoaiei, actual consilier județean PMP, cunoscut în județ pentru unele țepe date partenerilor de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *