În timp ce, potrivit ultimelor date, George Tuță a fost ales primar al Sectorului 1 al capitalei, Clotilde Armand face acuzații de nerespectarea procesului democratic. Daniel Ciungu, consilier local PNL, a comentat, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, situația de la Primăria Sectorului 1 al Capitalei.
„Da, nu doar la numărătoarea noastră paralelă a câștigat George Tuță, acesta a câștigat în rezultatele oficiale. Putem vedea cu toții, acum, dacă intrăm pe site-urile Autorității Electorale Permanente și ale Biroului Electoral, putem să vedem aceste rezultate live în fiecare secție de votare, puteți să descărcați procesele verbale, să le verificați cu toții. Bun, mandatul nostru, al meu, de consilier local, mandatul primarului Sectorului 1 se încheie pe 28 octombrie, deci până în acel punct (Clotilde Armand) va continua. Bineînțeles că va fi o situație, cred eu dificilă, în care vei avea un primar în funcție și un primar ales. Sunt sigur că domnul Tuță va fi prezent la toate ședințele de Consiliu va veni constant cu proiecte și nu cred că într-un final doamna primar va pleca din funcție la finalul lunii octombrie. Cred că totuși va respecta procesul democratic și, repet, este în regulă să facă orice plângere dorește, unde consideră că poate să fie probleme. Dar cred că puteți să vedeți și diferența de discurs dintre cei doi. Puteți să vedeți respectarea legii, transparența, integritatea pe care o afișează candidatul PNL versus ceea ce ne-a obișnuit doamna primar în acești 4 ani”, a afirmat, prin telefon, consilierul PNL.
În ce privește declarația primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, potrivit căreia urmează să ceară renumărarea voturilor, Daniel Ciungu spune că aceasta este o chestiune pe care o va decide Biroul Electoral.
„În 2020, dânsa a spus chiar pe 29 septembrie și la 2 zile după alegeri că nu e nevoie de renumărare, că este dificil. Acum vrea renumărare. Deci dacă era ca dânsa nu mai trebuie renumărat… Atunci, Biroul Electoral a decis, de exemplu, în mai multe secții, să facă renumărarea pentru că nu se închideau cheile în procesul-verbal. Deci nu, pur și simplu nu dădeau numerele. Dar diferențele, pentru fiecare secție, erau de unu-două voturi. Nu a fost în niciun caz vreo suspiciune de fraudă majoră. Cred că pur și simplu din cauza oboselii, în acele secții s-au făcut greșeli minore”, a explicat consilierul local.
Acesta a mai adăugat că au fost o serie de secții în care reprezentanții USR au făcut scandal, au blocat și au oprit începerea numărătorii care a început luni, la ora 5 dimineața.
„Consilierul local Andrei Nicolaescu de la USR, care de altfel a fost văzut și filmat în camera cu saci în 2020, acum iarăși punea mâna pe pe voturi, le deschidea, le citea el, deși conform legii este ilegal acest lucru. El are voie, în calitate de candidat să participe, să fie observator la procesul de de numărare a voturilor, dar nu are voie să pună mâna pe voturi, nu are voie să le citească. Doar președintele secției are dreptul să pună mâna pe voturi și să citească și să vadă toți ceilalți reprezentanți, observatori și delegați, candidați, ceea ce citește președintele secției de votare. Deci, dacă e să fie probleme, din punctul meu de vedere, așa cum ne-au obișnuit cei de la USR, tot ei sunt cei care merg la limita legii sau o mai și încalcă”, a arătat consilierul local PNL.
Legat de situația similară de la Sectorul 2, unde primarul actual, Radu Mihaiu contestă, de asemenea, rezultatul alegerilor, Daniel Ciungu spune că singurele informații pe care le are sunt declarațiile lui Dan Cristian Popescu, de la PSD.
„Dânsul a spus că numărătoarea paralelă făcută de PSD arată că există peste 800 de voturi în plus în favoarea lui Rareș Hopincă. Mai mult, chiar dacă cele 500 de voturi, despre care vorbește USR, n-ar fi înregistrate, chiar și dacă toate acelea ar fi pentru domnul Mihaiu, ceea ce statistic este imposibil, tot nu ar fi suficient pentru a-l devansa pe Hopincă”, a explicat Daniel Ciungu, consilier local la Sectorul 1.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News