VIDEO Scene ireale la Turnu Măgurele. Un consilier local PSD s-a luat la bătaie cu un elev

Bătaie la Turnu Măgurele
Răzvan Vasile / captură foto

Răzvan Vasile, consilier local PSD în funcție și candidat pe lista de consilieri județeni ai aceluiași partid, pe locul 7, a fost protagonistul unui scandal de proporții la Turnu Măgurele.

Concret, Răzvan Vasile, care este și inspector general adjunct, s-a luat la bătaie cu un elev de la un alt liceu, la banchetul de clasa a XII-a.

Răzvan Vasile este și profesor la Colegiul Unirea, iar intenția adolescentului, elev la liceul „Marin Preda”, de a veni la banchetul unei alte unități de învățământ nu i-ar fi fost pe plac dascălului consilier, potrivit presei locale. Mai mult, tot ei spun că cel care a dat primul cu pumnul ar fi fost profesorul Răzvan Vasile, iar toată scena a fost filmată de o tânără care se afla la petrecere.

Lista PSD
Lista PSD

Implicațiile scandalului

Răzvan Vasile a stat în general departe de scandaluri până în momentul de față. Acesta s-a remarcat în presa locală doar cu declarații de după sesiunea de Bacalaureat din 2023. În calitate de  inspector adjunct al IȘJ Teleorman, acesta a prezentat situația statistică a celor două examene, Evaluarea Națională și Bacalaureat, spunând că rezultatele sunt încurajatoare.

”Ce este însă încurajator pentru noi și poate fi un prim semn că lucrurile se pot îndrepta, chiar dacă nu radical, reprezintă a doua sesiune de bacalaureat, sesiunea din august, unde se știe că se prezintă de obicei mai puțini absolvenți și cu o pregătire mai slabă. Vă informez că județul Teleorman a reușit un spectaculos salt de 34 de poziții, și după sesiunea august ne-am clasat pe locul al IV – lea la nivel național. De aceea spun că există speranța justificată ca în urma acestei evaluări standardizate, și anume un profesor din Cluj și unul din Constanța, fără să se cunoască, evaluează o lucrare scanată, pusă într-o platformă, fără să se știe că lucrarea vine din Teleorman, poate constitui acest lucru o bază de plecare pentru îmbunătățirea viitoarelor rezultate în urma examenelor naționale”, a declarat Răzvan Vasile.

Totuși, scandalul în care este implicat Răzvan Vasile are mai multe implicații potențiale. Ca profesor și consilier local, Răzvan Vasile are un rol de model pentru tineri. Comportamentul violent este complet inadecvat și transmite un mesaj negativ elevilor despre rezolvarea conflictelor.

Având în vedere poziția sa de autoritate, atât ca profesor, cât și ca consilier local, folosirea violenței împotriva unui adolescent poate fi percepută ca un abuz de putere, ceea ce subminează încrederea publicului în instituțiile educaționale și administrative.

Un astfel de incident are un efect negativ asupra reputației școlii și a comunității locale. Elevii, părinții și ceilalți membri ai comunității ar putea să-și piardă respectul și încrederea în autoritățile educaționale și locale. De asemenea, pot exista și consecințe electorale. Scandalul i-ar putea diminua șansele lui Răzvan Vasile la alegerile locale.

În concluzie, gravitatea acestui incident rezidă în multiplele implicații negative pe care le are asupra elevilor și a șanselor electorale ale lui Răzvan Vasile.

Răspunsul lui Răzvan Vasile

„În seara zilei de 04.06.2024, în calitate de cadru didactic la CN ,,Unirea” Turnu Magurele am participat la banchetul absolvenților. În jurul orei 1.30 am auzit o eleva spunând umor colegi ca la întrarea în restaurant se afla mai multe persoane care nu sunt elevi ai colegiului. Le-am cerut acestora sa se îndepărteze și sa ii lase pe elevii Colegiului sa își desfășoare activitatea.Unul dintre tinerii de afara mi-a adresat în mod repetat injurii, m-a scuipat de mai multe ori și în timp ce îl îndepărtăm de la întrare m-a lovit fără a -mi provoca vătămări corporale.

Atunci au intervenit alte persoane aflate în fata localului public, l-au luat pe acesta, el s-a urcat intr-un autoturism și a plecat.Ulterior a revenit, dar nu am mai interacționat cu acesta”, a precizat pentru PS News Răzvan Vasile.

Autor

  • Robert Manea

    Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: