Skip to content
Politică

VIDEO Sebastian Burduja: Guvernul a aprobat ordonanţa privind serviciile de cloud guvernamental

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, anunţă că în cadrul şedinţei de guvern de luni a fost aprobată ordonanţa privitoare la serviciile de cloud guvernamental.

„Este rezultatul unui amplu efort care a inclus mai multe versiuni puse în transparenţă, o consultare publică săptămâna trecută, runde de discuţii cu experţii Băncii Mondiale, ai Comisiei Europene, cu societatea civilă şi mediul privat. Avem conştiinţa că această versiune include principalele elemente care au fost solicitate în toate aceste discuţii. În primul rând, o componentă de cloud hibrid, care permite implicarea mediului privat, prin soluţii inovatoare, prin furnizarea de servicii de cloud pentru instituţii publice şi printr-o interconentare la nivelul serviciilor cu cloud-ul privat guvernamental. De asemenea, include o componentă, aşa cum este definită în PNRR, prin care există un cloud privat guvernamental, administrat de statul român”, a declarat Burduja în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

El a menţionat că aprobarea ordonanţei reprezintă un jalon „important” în PNRR, care „vine la pachet” cu un alt jalon important, şi anume semnarea acordului de finanţare pentru această investiţie, de peste jumătate de miliard de euro.

„Un contract care va fi semnat până pe 30 iunie între Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Autoritatea pentru Digitalizarea României, STS şi SRI – cele patru entităţi responsabile, prin PNRR, pentru implementarea acestei investiţii”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *