VIDEO Sebastian Burduja: „Lansăm, în curând, apelul pentru modernizarea CET-urilor”

Sursă foto: Facebook / Sebastian Burduja

Bucureștiul are datorii mari la căldură și la apă caldă. Riscul unui faliment este foarte mare. Sebastian Burduja a vorbit, miercuri, 15.05 a.c. într-o conferință de presă în Parcul Izvor din Capitală despre datoria Termoenergetica, la ELCEN.

„Lipsa căldurii și apei calde este cauzată de mai mulți factori. Pe de o parte, incapacitatea administrației actuale și a administrației anterioare de a atrage fonduri. Din programul operațiune „Infrastructură mare” s-au pierdut sute de milioane de euro. Proiectul trebuia să fie acum la 25% dar este la 10% . Vorbim despre 10-12km recepționați din 200km cât trebuiau să fie făcuți” spune Burduja.

„Problema locuitorilor din Colentina, ignorată de Firea și Nicușor Dan”

„Am fost zilele trecute în Colentina, unde e o mare problemă și constantă și există niște loturi pe care din 2018 până astăzi, doamna Firea sau domnul Nicușor Dan, le-au plimbat: ba între Termoenergetica Servicii, ba au vrut să scoată la licitație să între vreo firmă privată. Ba nu au reușit cu licitația, ba nu s-au mișcât cu avizele.

După ce am fost acolo, înțeleg că într-un final glorios, domnul Nicușor Dan a semnat o hârtie prin care respectivul tronson începe ciclul de proiect. Deci a semnat nu știu, autorizația de construire sau ceva de genul acesta. Deci e vorba despre incapacitate, indiferență.

Pe fonduri europene o să dedic un capitol special: să vedeți performanța galactică, cu ghilimelele de rigoare, pe care Primăria Generală a Municipiului București a avut-o în ultimii ani de zile: miliarde de lei datorie la zi!!

Asta înseamnă că ELCEN, pe de o parte, nu poate să își facă propriile investiți. O să lansăm foarte curând apelul pentru modernizarea CET-urilorr din fondul pentru modernizare la Ministerul Energiei, apel obținut de mine și echipa mea de la Fondul pentru modernizar”.

„Sunt curios cum se va descurca ELCEN când îi lipsesc 1.000.000.000 lei din cont”

„Mai mult decât atât, sigur că ELCEN a fost deja în insolvență și a ieșit, iar conform legii, dacă cineva îi cere acum insolvența, ELCEN se duce direct în faliment, ceea ce pentru apă caldă și căldură înseamnă un dezastru.

ELCEN, spre dosebire de Termoenergetică, fostul RADET care putea intră în faliment deoarece n-are active. ELCEN, are terenuri, are CET-uri, are multe lucruri care pot fi executate și vândute. Poate asta vor unii, din moment ce nu plătesc datoria”, conchide Sebastian Burduja.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: