VIDEO Sectorul 4 aduce la un loc, Secția 26 de Poliție și un centru de consiliere și informare antidrog

Sursa: Youtube

În sectorul 4 al Capitalei, în Mall Grand Arena, găsiți secția 26 de poliție și un centru de consiliere și informare antidrog. Acesta este prim centru de consiliere și informare destinat adolescenților, în subordinea Agenției Naționale Antidrog.

De ce este benefic acest mod de lucru între autorități și instituțiile statului de a face echipă pentru a crește gradul de siguranță al cetățenilor a explicat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

„Am realizat aici, în acest loc, un adevărat hub administrativ, întrucât laolaltă, așa cum, în permanență, a fost conceptul Administrației Sectorului 4, la un loc se regăsesc mai multe instituții ale Primăriei, respectiv mai multe instituții ale statului român care cum lucrează în beneficiul oamenilor. De ce spun acest lucru? Pentru că astăzi, mai mult decât oricând, colaborările, parteneriatele pe care le-am generat și-au văzut efectele. Colaborările pe care le-am avut cu Ministerul Transporturilor și cu Metrorex au generat rezultate palpabile, cum sunt stația de metrou Tudor Arghezi. Cum colaborările cu alte instituții ale statului au generat plus valoare pentru locuitorii Sectorului 4 și nu numai, astăzi avem un rezultat special și o premieră în România un parteneriat dezvoltat cu Ministerul de Interne”.

În ultimii 4 ani, în Sectorul 4 s-au întemeiat peste 8000 de familii și s-au născut 13.000 de copii

” Așadar, foarte mulți oameni au venit aici. Necesitățile de siguranță și confort pentru cetățeni au crescut. De aceea era normal ca și noi, ca autorități locale, să tratăm cu respectul cuvenit oamenii, pe de o parte și pe de altă parte, pe reprezentanții Ministerului de Interne, o problemă majoră a societății românești și inclusiv a comunității noastre. De aceea am întreprins o serie de măsuri. Una dintre măsurile pe care le-am întreprins este reprezentată de deschiderea acestui centru de consiliere dedicat în primul rând tinerilor aflați în pericol și nu numai lor, ci și familiilor lor. Sunt convins că doar prin aceste măsuri energice putem să reducem acest flagel , al consumului de droguri”, a mai spus Daniel Băluță..

Indicele de infracționalitate în Sectorul 4 era de aproximativ 104, in 2016. Astăzi, la această oră, statisticile pe anul 2023 ne spun că acest indice este undeva la 63

„Așadar, grație eforturilor conjugate ale autorităților statului, împreună cu cetățenii, am demonstrat odată în plus că se poate. Ceea ce promit este că nu ne vom opri aici și vom lupta împreună pentru tot ceea ce înseamnă siguranța oamenilor și pentru tot ceea ce înseamnă normalitate”, a declarat edilul Sectorului 4 București.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL