Skip to content
Sibiu Știri locale

VIDEO Sibiu: Aproximativ 40 de cadre medicale protestează în fața Prefecturii: Eroii merită să fie respectați

turnulsfatului.ro

Aproximativ 40 de cadre medicale din Sibiu, membre ale sindicatului „Solidaritatea sanitară” au protestat joi după-amiază în fața Instituției Prefectului din Județul Sibiu, potrivit turnulsfatului.ro.

Principala revendicare a protestului o constituie introducerea unor măsuri de  protecție a lucrătorilor din sănătate, cei 86 de profesioniști decedați până acum la datorie dovedind situația dramatică în care se află această categorie de lucrători.

Măsurile de protecție solicitate pentru profesioniști sunt completate de cele privind protecția pacienților, introducerea unui sistem „no-fault” de despăgubire a pacienților și a criteriilor raționale de alocare a resurselor existente constituind exemple în acest sens.

Am hotărât să pichetăm astăzi prefectura pentru modificarea hotărârii de guvern care  prevede înghețarea salariilor personalului auxiliar medical la nivelul anului trecut, decembrie 2020 și acordarea sporurilor pentru condiții deosebite la nivelului anului actual.

Am lucrat în secții covid, în lunile noiembrie, decembrie, am avut 60 de pacienți pe 60 de paturi și personal insuficient pentru condițiile de lucru actuale”, spune Maria Ceapraz, de la spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu.

Cadrele medicale s-au strâns în fața Instituției Prefectului Sibiu cu pancarte pe care este scris mesajul „Eroii merită să fie respectați”, se păstrează distanțarea socială și, de asemenea, fiecare persoană poartă masca de protecție.

Reprezentanții sindicatului au mers în biroul prefectului pentru a discuta cu acesta.

Am ieșit să protestăm pentru neregulile din sistemul sanitar și să susținem prin acțiunile noastre acțiunile Federației Solidaritatea Sanitară, să ajungem la domnul prefect pentru că dumnealui este reprezentantul guvernului, acest guvern care nu ne ascultă, să îi înmânăm un memoriu cu revendicările noastre.

Dumnealui și-a arătat deschiderea de a ne primi și îi mulțumim pe această cale. Suntem aproximativ 40 de oameni, am făcut solicitare pentru a ni se aproba 100, așa cum este legal, dar vedeți dumneavoastră, oamenilor le este teamă să iasă, foarte multă teamă să iasă să se exprime și vreau să le mulțumesc pe această cale colegilor care sunt aici, că și-au rupt o oră din timpul lor să vină să protesteze și să-și spusțină  drepturile”, spune Doru Ciprian Damian, reprezentant al Federației Solidaritatea Sanitară.

Cei care asigură buna desfășurare a protestului sunt jandarmii.

Protestul este organizat de Federația „Solidaritatea Sanitară” din care fac parte mai multe sindicate din țară, printre care și cel de la Sibiu. Protestul de astăzi de la Sibiu se desfășoară în paralel cu alte proteste din alte orașe din România.

Sursă video turnulsfatului.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *