Skip to content
Societate

VIDEO Şofer filmat în timp ce rupe barierele lăsate, la o trecere la nivel cu calea ferată

Şoferul unui autoturism a rupt barierele coborâte înainte de trecerea trenului la o trecere la nivel cu calea ferată şi a trecut în viteză peste şine, imaginile fiind surprinse de o cameră de supraveghere. Conform CFR, totul s-a petrecut cu puţin timp înainte de trecerea unui tren care circulă cu 160 de kilometri pe oră, oficialii companiei naţionale de căi ferate atrăgând atenţia asupra faptului că „o astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile a mii de oameni care călătoresc cu trenul”.

Incidentul a fost filmat în 3 august, la ora 19:38, la trecerea la nivel cu calea ferată din satul Pasărea, comuna Brăneşti, la kilomertul 23+800, pe magistrala Bucureşti Nord – Constanţa, potrivit news.ro.

În imaginile făcute publice vineri pe pagina de Facebook a CFR se vede cum un şofer rupe practic braţele barierelor, aflate în poziţia orizontală, şi trece cu viteză peste şinele de cale ferată.

„Doar un miracol l-a salvat pe acest şofer, deoarece în momentul respectiv, în zona pasajului, încă nu ajunsese trenul de Constanţa, care circulă cu viteza de 160 km/h! O astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile a mii de oameni care călătoresc cu trenul! O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier sau al pietonilor! O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar! O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar!”, au scris oficialii CFR pe pagina de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *