VIDEO Sorin Banciu, Ministerul Mediului: Nu mai putem vorbi de tăieri ilegale la scară largă, ca în trecut

Invitat prin Zoom în emisiunea Puterea Știrilor, realizată de Marinela Angheluș, Sorin Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului, a vorbit despre problema tăierilor ilegale în contextual adoptării noului Cod Silvic.

„Ceea ce vreau să vă spun este că, statistic vorbind, intră mai mult lemn în țară decât iese. Și aici aș vrea să ne uităm la cifre și la statistici, pentru că o imagine care ajunge de multe ori în social media poate deturna de la realitate. România importă mai mult lemn decât exportă. De altfel, exportul de lemn rotund, de buștean, este interzis în România de ceva timp și sunt niște informații pe care mă bucur că am ocazia să le clarific. Percepția legată de pădurile României, ce facem cu lemnul, unde se duce acesta este puțin deformată și cred că transparența în oferirea datelor, faptul că avem informații în Inspectorul pădurilor pe care oricine le poate verifica, persoană fizică, ONG ș.a.m.d. e un lucru extraordinar de bun, pentru că trebuie să avem informații despre păduri, a afirmat secretarul de stat.

Dacă nu știu, nu pot proteja, a mai completat acesta, dând asigurări că pădurile României sunt gospodărite profesionist.

„Nu mai putem vorbi de tăieri ilegale la scară mare, cum se întâmpla în urmă cu mai mulți ani. Avem păduri de o valoare extraordinară, recunoscute atât la nivel european, cât și de UNESCO și asta arată că, de fapt, dacă ne uităm cu detașare și cu echilibru la pădurile României, avem ce arăta și altor state, dar și cetățenilor României care încă se mai pot bucura de un patrimoniu forestier foarte, foarte valoros”, a subliniat Sorin Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL