Skip to content
Educație

VIDEO. Sorin Cîmpeanu confirmă cel mai negru scenariu: Din octombrie, învățământul s-ar putea muta din nou în online

Sorin Cimpeanu Inquam Photos/George Calin

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, afirmă că este nevoie de un efort suplimentar pentru încetinirea propagării coronavirusului în Capitală. În caz contrar, în luna octombrie s-ar putea ajunge la rata de incidență de 6 cazuri la 1000 de locuitori, adică exact pragul de la care învățământul se mută din nou online.

Pentru București, rata de infectare astăzi este 0,78. Pe 1 august era 0,13 la 1000 de locuitori. Am avut o creștere de exact 6 ori. Dacă menținem acest trend, dacă nu ne vaccinăm într-un număr suficient de important, să putem încetini ritmul de infectare, matematic vorbind, undeva prin luna octombrie e posibil să se ajungă la 6 la 1000. Strict matematic, nu vreau să-mi depășesc competențele. A crescut într-o lună de șase ori”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la emisiunea România 9 de la TVR 1.

 

Școlile vor funcționa normal, cu prezență la clasă, până când incidența cazurilor Covid-19 ajunge la 6 îmbolnăviri la 1.000 de locuitori, rată cumulată la două săptămâni. Elevii de peste 12 ani și profesorii ar putea să continue să meargă la școală și după acest prag, dar numai cei vaccinați. Ceilalți vor participa, respectiv preda, online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *