Skip to content
Politică

VIDEO Sorin Grindeanu anunță că PMP nu va intra în Parlament

Inquam Photos/George Călin

Luni, într-o declarație de presă la sediul PSD, fostul premier Sorin Grideanu anunță că PMP nu va intra în Parlament. Social-democratul a reamintit și de o declarație a liderului PNL, Ludovic Orban, despre care PS News a scris, în care susținea că „în toate democraţiile, premierul îl dă partidul care câştigă alegerile”.

DETALII AICI: Ludovic Orban, înainte de parlamentare: În toate democraţiile, premierul îl dă partidul care câştigă alegerile

„Astăzi, vedem cum gașca pierzătorilor vrea să confiște rezultatul votului de ieri. La doar o zi, Orban a uitat deja ce a spus în urmă cu o săptămână, că partidul care va câștiga alegerile va da premierul.

Dacă Iohannis continuă să se încăpățâneze pentru a-i ține la putere pe cei care au distrus România, rezultatul va fi doar un alt CDR, o nouă Convenție a Dezastrului și a Recesiunii, iar costurile vor fi imense și vor fi plătite de români.

În 29 aprilie 2020 am avut acea conferință de presă care a făcut înconjurul lumii. UDMR era acuzat atunci că în cârdășie cu PSD cumpără Ardealul. Ce s-a întâmplat între timp? Cred că președintele Iohannis va trebui să răspundă la aceste întrebări! (…)

Haideți să vedem rezultatele finale, apropo de PMP. Așa cum știți cu toții, această numărătoare, care e aproape de final, pe ceea ce avem noi în prezent, PMP nu face pragul electoral!”, a declarat Grindeanu, la sediul PSD.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că, în opinia sa, sunt şanse foarte puţine spre zero să existe o colaborare între partid şi Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), însă a precizat că nu este o decizie încă luată de social-democraţi în Consiliul Politic Naţional unde va fi hotărât şi premierul pe care îl va propune formaţiunea. Consiliul Naţional al PSD va avea loc undeva la jumătatea acestei săptămâni, în vreo două zile, a mai anunţat Grindeanu.

A fost o surpriză şi nu cred că doar pentru PSD, ci pentru toată lumea, faptul că această nouă formaţiune politică a făcut pragul electoral de 5%. Nu avem foarte multe date niciunii dintre noi despre formaţiunea respectivă, dar există şanse foarte puţine spre zero să ne aliem cu un asemenea partid. Pentru că excesele pe care le-am văzut nu sunt în concordanţă cu linia PSD. Dar nu e o decizie luată de PSD, e o opinie personală. Decizia va fi luată în acel Consiliu Naţional care va aveam loc undeva la jumătatea acestei săptămâni, două zile”, a afirmat Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă luni susţinută la sediul partidului.

Întrebat dacă s-a întâlnit vreodată cu George Simion, co-preşedinte al AUR, Grindeanu a răspuns: „În perioada în care eram premier m-am întâlnit cu multă lume, dar nu ţin minte să mă fi întâlnit cu domnul George Simion”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *