VIDEO Spitalul Pantelimon. Dan Bucura: „Cred că proptelele medicului Rafila au excedat cadrul politic”

Foto PS News

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost chemat luni, 10.08 a.c., la discuții cu premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria. Premierul Ciolacu este nemulțumit de analiza pe care ar fi trebuit să o efectueze Corpul de Control al Ministerului Sănătății referitor la situația de la spitalul Sfântul Pantelimon din București.

Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, moderată de Marinela Angheluș, jurnalistul Dan Bucura susținea că ministrul Rafila va fi demis, „mai rămâne doar forma în care premierul Ciolacu va face acest lucru”.

„Atât ministrul Rafila cât și premierul Ciolacu joacă într-o scenetă ieftină, mimând cumva o grijă față de cetățeni și de public, care nu poate decât să dezguste. Dăm un pic filmul înapoi și suntem obiectivi. Despre povestea asta cu Pantelimon, nu am mai auzit, cred că luni de zile. Avem un coleg pe care o să-l menționez de câte ori am ocazia în acest scandal, pentru că chiar merită. Se numește Cătălin Antohi de la cetățeanul.net care a publicat niște dezvăluiri în caz incipient. Erau exact acele dezvăluiri pe care le confirmă procurorii și care au alertat toată țara și-a sărit și premierul ș.a.m.d.

Am avut, cum spunea și avocatul Fenechiu, corpuri de control care mergeau acolo, reacțiile medicilor de tipul corb la corb, nu scoate ochii, adică o scenetă ieftină, cum am denumit-o de la început până când într-un final a ajuns cuțitul la os. Adică atât de evidente erau probele și procurorii au mers până în prăselele acestei nenoroci, încât nu au avut ce să mai facă’.

Întrebat dacă a încercat, ministrul Rafila, să îngroape acest scandal înainte ca el să explodeze, jurnalistul a spus că el a făcut ceea ce fac de obicei politicienii.

„Nu am informații legate de o posibilă complicitate a sa. În schimb cred că a făcut ceea ce fac tot timpul aleșii neamului în ideea în care au rezolvat cumva problema. Hai că a ieșit scandal, închideți povestea că este rezolvată. Așa cred că a pus el problema și de asta acum probabil va trebui să răspundă. Adică l-o fi chemat pe managerul ăla de la Pantelimon, l-a întrebat ce este la el, acolo, că scrie presa etc. Adică, românisme. Dar a fost atât de groasă, ca să spunem așa, tot într-o notă românească, atât de groasă povestea, încât la final evident că cineva ar trebui să plătească cu capul.

Asta arată indolența tuturor acestor politicieni care până nu se se întâmplă ceva, până nu sar buteliile în aer cum a fost la Crevedia, până nu ard cluburile cu zeci de români în ele, până nu…ei spun: lasă că merge și așa. Așa a fost și cu asta. Deci ei aveau informațiile. Ca să încerce să acopere Rafila, situația, nu știu. Asta ar însemna o complicitate cu management-ul spitalului. Nu știu dacă este așa”.

În ceea ce privește susținerea politică a lui Rafila, în PSD, Dan Bucura crede că aceasta, cu siguranță, există.

„Cu siguranță o proptea politică sau de altă natură are medicul Rafila care a ajuns ministru. Are, pentru că altfel nu rezista. Era o perioadă în care se spunea că e în tandem cu Firea, cu filiala de la București. Iată că Firea e, ca să spun așa, metaforic, oale și ulcele la PSD. Au trimis-o la Bruxelles și au scăpat de ea și Rafila rămăsese dacă nu pica pe capul lui, acest scandal. Eu nu am informațîi, nu sunt în bucătăria PSD, nu mi-a plăcut niciodată partidul acesta dar părerea mea este că proptelele medicului Rafila exced cadrul politic. Adică nu e vorba de o cavalerie din spatele lui Rafila, ci cred că sunt băieții cu ochii în diverse culori de prin păduri, dar sigur nu e o chestiune chiar politică.

Vă mai pot spune că Marcel Ciolacu nu a avut, așa cum am perceput, nu a avut niciodată vreo mare dragoste cu medicul Rafila încât să zic că va ține mâna pe el indiferent ce scandal ar fi.

Da, încă o dată, domnul Ciolacu hai că poate nu citește ceea ce a publicat cetățeanul.net, dar de vreo lună și ceva era suficient să deschidă un televizor, era suficient să îi facă cineva revista presei.

Ai dormit în bocanci, tu, ca premier, văzând că lucrurile se îngroașe? Dar nu mai ai și niște rapoarte de la aceleași instituții, de forțe, de la serviciile care vin prin prisma funcției. Nu îți spuneau ei, că procuratura a început o anchetă și e groasă, că unii omorau niște oameni cu bună știință, se jucau de Dumenezeu?”, întreabă Dan Bucura.

Săptămâna trecută, Marcel Ciolacu a spus că va trimite Corpul de Control al premierului la Ministerul Sănătății, să vadă ce analiză a fost făcută acolo și ar fi trebuit să primească rezultatele până la sfârșitul săptămânii. Nu s-a întâmplat însă, ceea ce l-ar fi nemulțumit pe liderul PSD. În urmă cu aproximativ două săptămmâni, la începutul unei ședințe de Guvern, premierul Ciolacu spunea că și-ar dori o implicare mai mare la Ministerul Sănătății.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: