Skip to content
Justitie

VIDEO. Stelian Ion, declarații despre CSM, înainte și după votul asupra Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Inquam Photos/Alexandru Busca

Sebastian Bodu, consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Kelemen Hunor, publică pe o reţea de socializare un clip video cu declaraţiile controversate făcute de ministrul Justiţiei, Stelian Ion, despre închiderea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

 

Avizul negativ al CSM privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este mult mai important deoarece se referă la independența justiției și acuză o implicare a politicienilor. În explicațiile făcute publice, CSM reclamă tocmai faptul că desființarea SIIJ nu duce la o consolidare a independenței justiției.

Citeşte şi: Stelian Ion, ministrul Justiției, încalcă statul de drept pentru a desființa SIIJ. CSM își apără independența

Dacă SIIJ ar fi desființată, anchetarea magistraților ar urma să fie făcută de DNA, DIICOT și alte parchete. Cum ar putea DNA, spre exemplu, să ancheteze niște judecători care trebuie să se pronunțe pe un dosar pregătit de DNA? Este o încălcare a principiilor justiției și l-ar transforma pe judecător într-un executant al procurorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *