VIDEO „Sunt siderat de lipsa de respect și de decență a doamnei Lasconi”. Reacția PNL la moțiunea de cenzură

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Invitat miercuri în emisiunea Puterea Știrilor, liberalul Daniel Fenechiu, lider al grupului PNL, s-a declarat „siderat de lipsa de respect și de decență a Elenei Lasconi”. Potrivit liberalului, PNL nu va semna sau vota vreo moțiune de cenzură împotriva unui guvern în care sunt miniștri liberali.

„Noi nu suntem USR”

„Eu sunt liderul grupului parlamentar PNL de la Senat și pe mine nu m-a contactat nimeni de la USR să-mi spună că vor să depună o moțiune de cenzură. Deci, prin urmare, la Senatul României nu s-a strâns și nu se va strânge nicio semnătură pentru această moțiune de care eu am aflat din presă. Personal, am fost și deranjat pentru că această doamnă care, mă rog, este președinta și candidata USR la prezidențiale, a vorbit foarte ireverențios cu președintele Ciucă, spunând că-l așteaptă cu 117 semnături, de parcă semnăturile ar fi un sac de cartofi și senatorii și deputații PNL ar semna așa o moțiune pe teoria că le-a cerut doamna Lasconi. Deci, pentru orice parlamentar cu minimă doză de scaun la cap se știe că o moțiune de cenzură se citește, se discută în grup, se explică deputaților, senatorilor care este rațiunea ș.a.m.d. După care se dezbate și mai apoi se strâng semnăturile. Deci, în niciun caz nu strângem semnăturile pe teoria <<hai să avem niște semnături, să le dăm doamnei Lasconi să-și depună moțiunea de cenzură, că așa a cerut domnia sa>>. Deci, eu sunt siderat de lipsa de respect și de decență a acestei doamne care, bun, vrea să facă o moțiune de cenzură(….)

În opinia mea, Partidul Național Liberal nu poate susține moțiune de cenzură pentru că noi nu suntem USR. Noi nu putem face o moțiune cenzură împotriva unui guvern în care avem miniștri. Domniile lor pot face treaba asta”, a declarat senatorul PNL Daniel Fenechiu.

Ce şanse are USR să răstoarne Guvernul Ciolacu

Cei din USR ar avea nevoie de cel puţin 117 semnături, pentru a depune această moţiune de cenzură, aşa că, în perioada următoare, vor urma cu siguranţă negocieri în Parlament. Cei din partidul condus de Elena Lasconi nu au în acest moment numărul necesar de parlamentari pentru a iniţia singuri această moţiune de cenzură. În plus, potrivit unor surse, USR nu va accepta semnaturi din partea AUR, informează Observator.

Guvernul poate fi demis numai dacă moțiunea de cenzură este votată de majoritatea absolută a Parlamentului. Deci ar nevoie de 234 de voturi „pentru”.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: