Skip to content
București

VIDEO „Suntem obligați să punem mâna pe pistol și cuțit!” Clanurile de interlopi, amenințări cu moartea după ce și-au împărțit cartiere din București

După ce mii de interlopi s-au reîntors în ţară după criza Covid 19, au reînceput să facă ordine în cartiere și să pună monopol pe anumite zone.  Clanurile se pare că și-au împărțit cartierele și în București. O adunare care a avut loc cu câteva zile în urmă în parcarea unui hypermarket din cartierul Militari a fost transmisă, live, pe Facebook.

”Fiecare ne-am luat cartierul nostru! Nu aveți voie, vere, să veniți peste zonele noastre: 1 Mai, Grivița, Chibrit, Giulești, Chiajna, Dragomirești… Duceți-vă, frate, în oraș! Duceți-vă unde nu sunt țiganii de țigănie! În caz că vă faceți ambiții, pur și simplu se irită țigănia! Dacă nu luați în seamă, facem belea chiar dacă ajungem la pușcărie! Noi suntem obișnuiți cu pușcăriile!”, spune unul dintre capii clanului Sadoveanu, grupare care stăpânește mai multe cartiere din București.

”Nu permitem nimănui, frate! Cine și-a luat case în zonele alea, în părțile alea, încercați să le vindeți, că nu stați acolo! În caz că vă faceți ambiții, pur și simplu se irită țigănia!”, a mai spus interlopul.

„Mâine-poimâine suntem obligați să punem mâna pe pistol și cuțit. De acum șase luni, să vă vindeți proprietățile. Și în Chitila și la Chibrit! Care stai acolo trebuie să întrebi întâi la țigănie dacă îți dă voie să iei pe zona lor! Să îți asumi! Cel ce nu și-a asumat o să răspundă toată viața lor de-acum încolo! Dacă nu luați în seamă, facem belea chiar dacă ajungem la pușcărie! Noi suntem obișnuiți cu pușcăriile!”, a mai continuat el.

Cătălin Predoiu vrea o Românie fără interlopi

Joi, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, susținea că în opinia sa România va ajunge la un moment dat o ţară fără interlopi şi trafic de persoane, prin cooperarea instituţiilor interne şi internaţionale cu atribuţii în acest domeniu.

„S-a terminat. Ceea ce a început de câteva luni de zile va continua până la stârpirea completă a acestui fenomen. Ştiu că pare iluzoriu, dar, da, eu cred că la un moment dat România va fi o ţară liberă de interlopi, o ţară liberă de trafic de persoane, o ţară liberă de trafic de minori, de abuzuri sexuale şi de toate aceste grozăvii. (…) Am lucrat în ultimele luni şi voi lucra în continuare, împreună colegii de la Ministerul Public, de la Ministerul de Interne, colegi din străinătate – avem alături de noi Ambasada SUA, care aduce expertiză în acest domeniu, avem colegii din Uniunea Europeană.

Toată lumea vrea să ajute România să scape de acest flagel şi să se ajute pe ei, pentru că e vorba de un flagel global, de un flagel care face victime peste tot”, spunea Cătălin Predoiu în cadrul unei emisiuni la Realitatea Plus.

Totodată, acesta mai preciza că este inadmisibil ca în secolul XXI, după atâţia ani de la aderarea la Uniunea Europeană, după atingerea unui anumit grad de civilizaţie, să mai fie toleraţi indivizi care nu au nimic mai bun de făcut decât să distrugă vieţi şi destine.

„Deja sunt lucruri în mişcare. (…) Se va intra cu buldozerul, cu lama, până la rasul solului. În câţiva ani în România nu trebuie să mai vorbim de copii care sunt abuzaţi, de femei care sunt abuzate, de sclavi”, a mai spus Cătălin Predoiu.

1 comentariu la “VIDEO „Suntem obligați să punem mâna pe pistol și cuțit!” Clanurile de interlopi, amenințări cu moartea după ce și-au împărțit cartiere din București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *