Skip to content
Politică

VIDEO. Tanczos Barna şi Nicuşor Dan, la un pas să cadă de pe biciclete

captura video

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, și ministrul Mediului, Tanczos Barna, au fost cât pe ce sa cadă de pe biciclete la sosirea în Parcul Herăstrău, unde are loc o dezbatere chiar de Ziua mondială a bicicletei. S-a întâmplat după ce un alt participant s-a dezechilibrat și era să cadă peste ei.

Cei doi oficiali, altături de președintele Klaus Iohannis, participă la la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România organizată de Asociaţia „Green Revolution”.

Nicușor Dan a spus că e nevoie de piste de biciclete pe „zeci sau sute de kilometri” în București, scrie digi24.ro.

Pentru asta trebuie să eliberăm orașul de mașinile parcate, iar asta se va face prin Strategia de parcare, apoi pistele de biciclete”, a explicat el.

Chiar dacă am vrea să facem în prezent piste de biciclete, nu am avea unde, pentru că sunt mașini parcate peste tot pe prima bandă. Primul lucru este să găsim soluții alternative pentru a putea muta mașinile de pe prima bandă, astfel încât să avem spațiul considerabil. E inutil să avem o pistă de bicicletă care nu e conectată cu altele și care să nu-ți perită să te duci de acasă până la serviciu”, a mai spus Nicușor Dan.

Referitor la programul lansat de fostul primar general, care acorda vouchere pentru acihiziționarea de biciclete, Nicușor Da a spus că a fost o „fanfaronadă”.

A fost un program inutil. A fost o fanfaronadă. Atât timp cât nu ai piste de biciclete, ce rost are să dai vouchere unor oameni pentru biciclete?”, s spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *