VIDEO Toți banii pentru Aeroportul Sibiu au fost absorbiți, anunță președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean

Daniela Cîmpean

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, anunță că cel mai mare proiect al administrației județene – cel de extindere și modernizare a Aeroportului internațional Sibiu – a absorbit toate fondurile europene alocate în termenul contractual.

Cu o valoare finală estimată la 65 de milioane de euro, termenul de implementare a proiectului în discuție era finele anului 2023 (până la care mai puteau fi accesate fondurile europene nerambursabile).

Întrebată de consilierul județean Adrian Echert despre stadiul proiectului, președinta CJ a anunțat că sumele nerambursabile alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) au fost cheltuite în termenul contractual.

„Aeroportul, așa cum ne-am și asumat, a absorbit pe proiect banii din fondurile europene. Mâine vom avea un tur de presă, vom prezenta capabilitățile Aeroportului. Județul nu va plăti bani în plus față de ce și-a asumat din cauza acestui proiect. Din fericicire, am fost cel mai avansat proiect, între toate proiectele de modernizare, pe POIM”, a răspuns Daniela Cîmpean.

Lucrările nu au fost încheiate până la finele anului trecut, iar acest are drept cauză cerințe suplimentare, a adăugat președinta Consiliului Județean, în subordinea căruia funcționează aeroportul.

„Singurele chestiuni sunt legate de anumite echipamente, pentru faptul că s-au decalat termene de implementare a proiectelor, cerem și noi două chestiuni în plus pentru a aduce îmbunătățiri și mai actuale aparaturii care există. Ceea ce trebuie să știm este că Consiliul Județean și Aeroportul nu vor cheltui bani în plus, sunt cu investiția la zi, așteptăm avizele și recepțiile finale. Și unele modificări legate de adaptarea la zborurile pe spațiul Schengen. Acolo vor trebui făcute modificări, dar nu includ cheltuieli în plus”, a mai răspuns Cîmpean.

La începutul acestui an lucrările nu erau încheiate la Aeroport. Iar în lipsa recepției finale, pe baza căreia să fie invitați mai apoi reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, terminalul funcționează fără autorizație de securitate la incendiu.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: