VIDEO Toți managerii de la spitalele din București sunt temporari: „Nicușor Dan i-a ținut la mâna pixului dânsului”

nicusor dan
Sursa foto: Nicușor Dan

Bucureștiul are nevoie de un mare centru medical, așa cum este la Viena sau Istanbul, susține Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei. Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, liberalul a susținut și că, de 4 ani de zile, toți managerii de la spitalele din Capitală sunt temporari, fiind practic „la pixul lui Nicușor Dan”.

„Sunt multe lucruri de făcut pe partea de sănătate în București. Pe de o parte, cu spitalele existente, toți managerii sunt temporari. De ce sunt în pixul primarului de 4 ani de zile? A fost o promisiune acum 4 ani, făcută de Nicușor Dan, că va organiza concursuri corecte, transparente, pe bune. N-a organizat nicăieri, ca să-i țină pe acești oameni la mâna pixului dânsului. Nu e normal. Nu poți să fii manager bun dacă nu ești selectat corect și nu dai predictibilitate mandatului. Apoi transparență, digitalizare, să urmărești tot fluxul de echipamente, medicamente, dotări. Ați văzut ce s-a întâmplat și la Sfântul Pantelimon. Sigur, e o altă speță, dar astea sunt lucruri ușoare de făcut pe termen scurt. Pe termen lung, Capitala are nevoie de un mare centru medical. Am mai spus-o. Avem unul la Viena, avem unul la Istanbul, e o întreagă regiune a acestei părți, mă rog, Europa Centrală și de Est, care nu-i deservită, nu mai zic de români.

Deci noi ne putem poziționa, avem medici foarte buni, avem tot ceea ce ne trebuie ca să fim un super centru medical. Și Bucureștiul are vocație de a fi pe axa aceasta Viena-București-Istanbul, prin prisma infrastructurii medicale. Dar iarăși proiect mare, de termen lung, pe care trebuie să ni-l asumăm și să-l ducem la îndeplinire, cum am mai spus, nu pentru următoarele alegeri, ci pentru următoarele generații”,  a declarat Sebastian Burduja, în direct la Puterea Știrilor.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: