Skip to content
Europa

VIDEO. Trupele ruse au deschis focul la un protest împotriva ocupaţiei ruse în sudul Ucrainei

aa.com.tr

Trupele ruse au deschis duminică focul la un protest împotriva ocupaţiei ruse în Nova Kahovka (sudul Ucrainei) şi au rănit cinci persoane, a anunţat agenţia de presă ucraineană Interfax Ucraina, care citează martori oculari, transmite Reuters.

Circa 2.000 au ieşit pe străzile din Nova Kahovka pentru a-şi manifesta opoziţia faţă de invazia rusă, fluturând drapele ucrainene şi cerându-le militarilor ruse să plece, potrivit agenţiei citate de Agerpres.

Proteste similare au avut loc şi în alte zone ocupate, adaugă Interfax Ucraina. Într-o altă regiune din sudul ţării, ingineri ucraineni se grăbeau să repare duminică o conductă de gaz avariată de forţele ruse, ceea ce a dus la stoparea furnizării de gaze naturale în unele părţi din sud-estul Ucrainei, a declarat guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko, citat de Reuters.

Inginerii au oprit conducta pentru a preveni scurgerile de gaz, a adăugat el, menţionând că presiunea gazului era în scădere şi că ar urma să înceteze complet spre sfârşitul zilei. Kirilenko a declarat că toată porţiunea între oraşul Vuhledar, din regiunea Doneţk, şi portul Berdiansk va rămâne fără gaz cât timp se fac reparaţii la conductă. Distanţa dintre cele două oraşe este de 117 kilometri. „Lucrăm din greu să rezolvăm această problemă cât mai repede cu putinţă”, a spus Kirilenko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *