VIDEO Tulcea: Blocaj pe un drum naţional după producerea unei viituri. Nouă persoane, salvate 

viitura tulcea
foto: ISU Tulcea

Traficul rutier este oprit, joi după-amiază, pe DN 22D, în zona localităţii Horia din judeţul Tulcea, din cauza unei viituri, mai multe autoturisme fiind blocate acolo. Nouă persoane au fost salvate din maşini, de pe o insuliţă formată în urma inundaţiilor şi de pe marginea drumului. Locuitorii din zonă au primit un mesaj RO-Alert pentru a se feri de inundaţii.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, pe DN 22D Tulcea-Brăila, la ieşire din localitatea Horia, judeţul Tulcea, în urma unei viituri, traficul rutier este oprit, joi, pe ambele sensuri, mai multe autovehicule fiind blocate, scrie news.ro.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a anunţat că două echipaje de pompieri intervin cu două autospeciale de apă şi spumă şi o autospecială de descarcerare în zona localităţii Horia, pe DN 22D, la mai multe autoturisme blocate pe partea carosabilă.

”Patru persoane au fost evacuate dintr-un autoturism luat de viitură şi oprit într-un copac pe marginea drumului, trei persoane evacuate de pe o insuliţă formată în urma viiturii, iar alte două persoane recuperate de pe marginea drumului şi transportate în siguranţă într-o zonă ferită de inundaţii. Trei autoturisme au fost afectate de viitură, unul din ele fiind deplasat în interiorul localităţii”, a arătat sursa citată.

De asemenea, ISU Tulcea a transmis şi un mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din zonă.

viitura
foto: captura video

“Dacă sunteţi într-o zonă inundabilă, îndreptaţi-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate, opriţi alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale, pregătiţi-vă pentru o eventuală evacuare. Respectaţi măsurile dispuse de autorităţi”, se menţionează în mesajul Ro-Alert.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL