Skip to content
Societate

VIDEO Un bărbat a fost la un pas să fie sfâșiat de urs, după ce s-a apropiat să-l fotografieze

Un tânăr a fost filmat pe Transfăgărăşan în timp ce se apropia de un urs care se afla pe marginea şoselei pentru că voia să-i facă o fotografie. În imagini, se vede cum tânărul a coborât din mașină și s-a apropiat la aproximativ doi metri de animalul sălbatic, potrivit Antena 3.

Unul dintre martorii care au filmat încearcă să îi spună că nu este în siguranță, avertizându-l că jandarmii sunt în zonă.

Ursul sare la el, iar bărbatul se împiedică și cade. Animalul s-a retras însă și a plecat.

Este încă un exemplu că omul este vinovat de ceea ce se întâmplă cu urşii în momentul de faţă. Dacă acest urs ar fi vrut să-l omoare sau să-l rănească pe om – şi avea toate motivele, pentru că efectiv a fost agresat – o putea face. Şi atunci, desigur, „ursul ar fi fost de vină” şi ar fi fost împuşcat. Probabil că au citit şi urşii ordonanţa asta 81, şi de când a fost adoptată, din fericire, nu a mai fost niciun caz grav, niciun om rănit de urs. Dar, comportându-se aşa, nu fac altceva decât să distrugă şi mai mult situaţia care există. E incontestabil, urşii coboară din pădurile lor pentru că sunt atraşi de mâncare, li se aruncă mâncare tocmai pentru a li se face poze. Omul acela nu a fost rău intenţionat, voia o poză cu un urs. Mă bucur că ceilalţi oameni nu au fost de acord cu el şi i-au spus că nu e bine ce face. Din fericire, ursul s-a oprit la timp”, a declarat Cristina Lapis, fondatorul sanctuarului de urşi din Zărneşti, pentru Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *