Skip to content
Societate

VIDEO. Un elicopter al armatei americane a aterizat pe un câmp din Suceava

Facebook

UPDATE 19.00

Un elicopter militar american a aterizat pe un câmp în apropiere de Siret, de unde a preluat mai mulți militari americani. Cei patru militari americani ar fi fost observați și în Vama Siret, pe sensul dinspre Ucraina spre România, acolo unde ar fi verificat, la pas, zona timp de câteva minute, scrie Monitorul de Suceava.

Ulterior, militarii americani ar fi fost preluați de elicopterul în cauză, de pe un câmp din apropiere de Siret. Potrivit sursei citate, aceștia au coborât în Vama Siret, acolo unde au verificat zona la pas, timp de câteva zeci de minute. Ei au putut fi remarcați printre mașinile care circulau la punctul de frontieră.

Militarii au interacționat și cu localnicii, cărora le-au răspuns la saluturi cu „hello”, dar cărora nu le-au spus și de unde vin sau unde se duc. Ulterior, ei au urcat iar în elicopter, pe un câmp din apropiere, iar aeronava a început să survoleze zona.

Presa locală precizează faptul că nu doar aeronava de tip UH-60M Blackhawk, care apare într-un videoclip devenit viral în zona Siret, a survolat zona. Ar mai fost prezent și un elicopter RQ-4A Global Kawk, aeronava a US Air Force, care ar fi alimentat în zonă, iar apoi ar fiplecat de la Suceava la Baza Kogălniceanu.

___________________________________________________________________________

Ştire iniţială

Un elicopter al armatei americane a aterizat, miercuri, pe un câmp din județul Suceava. Conform primelor informații, aeronava a preluat patru soldații americani, iar apoi a decolat din nou.

Evenimentul a avut loc în localitatea Siret, iar în zonă nu sunt anunțate exerciții militare comune româno-americane. Nu se știe, deocamdată, dacă soldații americani au aterizat din greșeală, iar MAPN ar urma să clarifice situația cât mai curând.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *