Skip to content
Cultura

VIDEO Un nou protest al activiștilor de mediu: Și-au lipit mâinile de rama a două tablouri celebre de Goya din Muzeul Prado din Spania

captura YouTube

Doi activişti de mediu şi-au lipit mâinile, sâmbătă, de rama a două tablouri de Goya, la Muzeul Prado din Madrid, cu scopul de a denunţa inacţiunea autorităţilor faţă de încălzirea globală, scrie AFP, citând poliţia spaniolă.

Cei doi activişti nu au deteriorat picturile, ci au scris „+1,5°C” pe peretele dintre cele două tablouri, referire la obiectivul de încălzire stabilit de comunitatea internaţională. Ei au fost arestaţi, a spus poliţia.

Tablourile vizate au fost celebrele „La maja desnuda” şi „La maja vestida” de Francisco de Goya, notează news.ro.

Cea mai recentă acţiune a activiştilor ecologişti a fost la Roma, la expoziţia Van Gogh. Militanţi din cadrul mişcării Ultima Generazione au aruncat cu supă de legume pe lucrarea „The Sower/ Semănătorul”, expusă la Palazzo Bonaparte.

Miercuri, doi activişti de mediu au fost condamnaţi la două luni de închisoare, dintre care unul cu suspendare, pentru atacul asupra tabloului „Fata cu cercel de perlă” de Johannes Vermeer, expus în Regatul Ţărilor de Jos.

Alţi militanţi au aruncat cu supă de roşii pe geamul care protejează „Sunflowers” de Van Gogh la National Gallery din Londra şi alţii au aruncat cu piure de cartofi pe geamul care proteja tabloul „Les Meules” de Claude Monet, în Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *