Skip to content
Externe

VIDEO UPDATE Explozie puternică în apropierea aeroportului din Kabul. O rachetă ar fi lovit o casă

news.ro

O explozie puternică a avut loc, duminică, în apropierea aeroportului din Kabul, informează bbc.com, transmite News.ro.

Potrivit unui oficial al Ministerului Sănătăţii, explozia ar fi fost cauzată de o rachetă care a lovit o casă din apropierea aeroportulu

Aeroportul nu a fost lovit în mod direct.

Aeroportul nu a fost lovit în mod direct.

AP notează că în explozie a murit un copil.

The Guardian notează că explozia a avut loc la aproximativ 5 kilometri nord-vest de aeroportul din Kabul.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a anunţat presa, într-un mesaj, că un atac al armatei americane a vizat, duminică, un atacator sinucigaş care voia să provoace o explozie la aeroportul din Kabul. Persoana respectivă conducea o maşină plină cu explozibili.

Încă nu se ştie dacă incidentele sunt separate sau este vorba despre acelaşi caz.

Sâmbătă, preşedintele american Joe Biden avertiza că un atac este „foarte probabil” împotriva aeroportului din Kabul, în următoarele „24-36 de ore”.

Armata americană a anunţat, vineri, că a desfăşurat un atac cu dronă împotriva unui „planificator” al organizaţiei Stat Islamic al Khorasan (ISIS-K), gruparea care a revendicat atacul de joi de la aeroportul din Kabul.

Atacul cu dronă, lansat din afara Afganistanului, a avut loc în timp ce evacuările continuă pe aeroportul din Kabul, aflat sub supraveghere. Potrivit Reuters, drona a lovit un militant care se afla într-o maşină, alături de alt membru al Stat Islamic, ambii fiind ucişi. Majoritatea extremiştilor ISIS-K se ascund în provincia Nangarhar. Un militant era planificator, iar un altul „operator’.

Cel puţin 85 de persoane au murit, dintre care 13 soldaţi americani, într-un atac sinucigaş produs joi la aeroportul din Kabul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *