Skip to content
Societate

VIDEO UPDATE Incendiu la Spitalul de boli infecţioase Constanţa. IGSU, contrazis de procurorul de caz și ministrul Bode: 7 persoane au decedat

UPDATE 14:04

Și ministrul de Interne, Lucian Bode, anunță că bilanțul deceselor este de fapt de 7 morți, nu de 9 cum se anunțase. Reamintim că Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunțase că 9 din cei 10 pacienți din ATI și-au pierdut viața.

UPDATE 13:58

Procurorul de caz a anunțat că în urma incendiului au murit 7 persoane, și nu 9, cum anunțase anterior Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU). Procurorul a anunțat că 5 persoane au murit chiar în Spitalul de Boli Infecțioase și alte două după ce au fost transferate la alte spitale.

„S-a constituit o cauza la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunal, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă. Am desemnat un coleg procuror criminalist care să efectueze cercetări în această cauză, împreună cu colegii de la poliţie, au venit şi colegii de la Criminalistică. Urmează să se efectueze o cercetare la faţa locului amplă, să identificăm tot ceea ce se poate identifica, situaţia este destul de gravă. Până la acest moment, din informaţiile pe care le am şi pe care am putut să le culeg personal, avem 7 decedaţi, urmează să se facă identificarea acestora şi să sperăm că nu va creşte numărul de decedaţi”, a declarat, vineri, Viorel Teliceanu.

Întrebat despre numărul de morţi, raportat iniţial ca fiind de 9, procurorul a precizat: ”Cred că a fost o informaţie eronată, plecată nici nu mai contează de unde. Cert este că la acest moment cu certitudine sunt 7 decedaţi”.

UPDATE: 11:50

Incendiul s-a manifestat la nivelul Secţiei ATI cu pacienţi COVID. IGSU a confirmat că sunt 9 pacienţi decedaţi.

Pompierii au anunţat că incendiul a fost lichidat la ora 10:55.

Sursa citată a precizat că întregul spital a fost evacuat: ”Au fost pre-alertate toate spitalele din judeţ pentru preluarea pacienţilor. Misiunea este în dinamică”.

Potrivit datelor transmise, în spital erau 113 pacienţi internaţi, 10 fiind în Secţia ATI.

UPDATE 11:15

Numărul celor decedaţi în incendiul de la Spitalul de boli infecţioase Constanţa a ajuns la 9.

Primele ipoteze arată că incendiul ar fi izbucnit de la o priză din secţia ATI a spitalului.

Conform unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

Toți pacienții vor fi transferați  la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU.

La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, ai fost activate de către DSP Constanța și unitatile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie.

În acest moment,  echipele  sunt în misiunea de intervenție.

ISU Constanța va prexenta intr – o declaratie de presă situația actualizată.

UPDATE 10:50

Potrivit unor surse oficiale, opt dintre pacienţii din spital au decedat. Evacuarea pacienţilor şi căutarea eventualelor victime continuă.

La Spitalul de Boli Infecţioase sunt 10 paturi de ATI, toate fiind ocupate joi seară.

UPDATE: 

Prefectul Judeţului Constanţa, Silviu Iulian Coşa a anunţat CÎ patru decese au fost înregistrate până în acest moment în incendiul de spitalul constănţean. Este vorba de pacienţi Covid internaţi la ATI.

De asemenea, aproximativ 120 de pacienţi au fost scoşi din spital şi duşi la Spitalul Militar şi Spitalul Judeţean. Peste 40 de ambulanţe şi maşini de intervenţie din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit la incendiu.

UPDATE:

IGSU a anunţat că de la ISU CĂLĂRAŞI se trimit în sprijin 7 ambulanţe SMURD şi 1 autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU IALOMIŢA se deplasează 1 ambulanţă SMURD şi 1 autospecială pentru transport victime multiple.

Ştire iniţială: 

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţa la Spitalul de boli infectioase din Constanţa, autorităţile activând planul roşu de intervenţie.

Din primele indicii se pare că focul a izbucnit la Secţia de Terapie Intesivă a unităţii medicale.

Primele imagini de la spitalul în flăcări au fost difuzate de Ziua de Constanţa.

Mai multe apeluri telefonice la 112 au fost făcute în urma observării unui fum gros care ieşea din secţia ATI.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a afirmat, într-o intervenţie al Digi 24 că din primele informaţii nu ar exista răniţi în incendiu.

În acest moment, angajaţii spitalului încearcă scoaterea pacienţilor din spital.  Pacienţii sunt transferaţi la Spitalul Judeţean Constanţa.

Unii pacienţi şi personal al spitalului au fost scoşi pe ferestrele unităţii medicale.

Mai multe autospeciale ale pompierilor de indreaptă către spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *