VIDEO V. Chirilă, ambasador R. Moldova: Cetățenii pot vota în secțiile din România cu sau fără înregistrare prealabilă

La ultimele alegeri prezidențiale, în 2020, Maia Sandu a câștigat peste 93% din voturile oamenilor din diaspora. Și în prezent, majoritatea celor care trăiesc în străinătate susțin parcursul european al R. Moldova, spune ambasadorul Victor Chirilă, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

„Nu există dubiu în acest în acest sens. Întrebarea este cât de motivați vor fi de această dată cetățenii noștri să vină în număr mare la vot. Eu sper că vor înțelege, pentru că pe măsură ce ne apropiem de alegerile prezidențiale și de referendum, oamenii se informează. Diaspora noastră este foarte unită, informația circulă rapid și eu cred că cetățenii vor veni în număr impresionant la aceste alegeri. Judecând după numărul celor înregistrați deja, eu cred că vom avea o surpriză frumoasă”, a afirmat ambasadorul R. Moldova în România.

În Italia, spre exemplu, s-au înregistrat peste 25.000 de oameni, însă de obicei vin mai mulți în ziua alegerilor. Ca întotdeauna, a completat invitatul, al doilea tur va mobiliza și mai mulți oameni. În ce privește organizarea alegerilor, în România vor fi deschise 16 secții de votare, dintre care trei la București, două la Iași, două la Cluj, câte una la Suceava, Bacău, Galați, Constanța, Brașov, Sibiu, Timișoara, Oradea și Craiova, a mai spus Victor Chirilă.

„Vreau să atrag atenția cetățenilor noștri: indiferent dacă v-ați înregistrat în prealabil sau nu, puteți veni la secțiile de votare. Veți fi înregistrați și este important să vă prezentați cu un buletin valabil, sau cu pașaportul valabil sau expirat. Cu aceste documente, veți putea să vă exercitați dreptul la vot. (…) Le recomand cetățenilor noștri, atunci când au întrebări, să viziteze mai întâi de toate pagina noastră facebook, unde sunt toate anunțurile de ultimă oră, toate informațiile de ultimă oră, în special legate de alegeri și referendum. Dacă nu găsiți această informații, scrieți-ne la adresa noastră bucuresti@mfa.gov.md, și vă vom răspunde imediat”, a încheiat Victor Chirilă, ambasadorul R. Moldova în România.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: