VIDEO Virgil Popescu, deputat PNL: Cred că vom avea un sprijin clar al PPE privind aderarea la Schengen

Congresul PPE la Romexpo în București, 6 martie 2024. Inquam Photos / George Călin

Două zile, sute de întâlniri, decizii, discuții, peste 2000 de delegați din 40 de țări. Prezentă la cel mai important eveniment politic al anului, Congresul Popularilor Europeni, Marinela Angheluș, realizatoarea emisiunii Puterea Știrilor, a stat de vorbă astăzi cu Virgil Popescu, deputat PNL despre deciziile care vor fi luate la finalul celor două zile.

„Într-adevăr, este cel mai important eveniment european al Partidului Popular European. Un eveniment organizat în România de Partidul Național Liberal, la care au venit deja 13 șefi de state și de guverne, cei care sunt reprezentanții Partidului Popular European în țările respective. Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, Roberta Mersola, președinta Parlamentului European. Așteptăm și venirea cancelarului Karl Nehammer, al Austriei, pentru că noi vrem ca în această rezoluție de final a congresului să avem un sprijin clar al Partidului Popular European și credem că acest lucru se va întâmpla pentru integrarea și terestră a României în Shengen. Astăzi vor avea loc lucrările, iar mâine cred că va fi un vot pentru susținerea candidaturii Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la președinția Comisiei Europene din partea Partidului Popular European, cea mai mare forță politică a Europei în acest moment și sperăm că va fi și după alegerile europarlamentare de anul acesta, a afirmat Virgil Popescu.

În ce privește strategia PNL pentru a-l convinge pe cancelarul Austriei de faptul că România este pregătită să adere la spațiul Schengen, deputatul a explicat că România a îndeplinit cu mult timp în urmă toate condițiile cerute și că este convins că acest lucru se va întâmpla.

„Sunt convins că și ultima parte de frontiere terestre se va întâmpla, iar sprijinul Partidului Popular European este vital și eu cred că vom avea o rezoluție aprobată (…) aici la București.  (…) Cred că un efort comun al Partidului Popular European, al Partidului Socialist European pentru a integra România definitiv în spațiul Schengen este de bun augur și dacă toate forțele, aceste două mari forțe europene doresc, sunt convins că anul acesta se va și întâmpla”, a subliniat deputatul PNL, Virgil Popescu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: