VIDEO Virgil Popescu: În următorii ani se vor defini liniile viitorului Europei și ale României

Dincolo de deciziile ce privesc strategia adoptată de formațiunea Popularilor Europeni, ceea ce interesează România în mod special este lista candidaților la alegerile europarlamentare din iunie.

Despre posibila sa candidatură la europarlamentare din acest an, Virgil Popescu, deputat PNL, a spus în direct la PS News că își dorește de mult timp acest lucru, însă, deocamdată, partidul trebuie să se concentreze pe organizarea localelor.

„Evident, vom vedea ce se va întâmpla. Sunt foarte mulți colegi foarte buni care doresc să candideze pe lista de europarlamentare. Evident că avem și alegeri locale și președinte de filială. Trebuie să ne focusăm pe organizarea alegerilor locale, urmează prezidențialele, parlamentarele. Așa că avem foarte mult de lucru în această perioadă”, a afirmat deputatul.

În ce privește felul cum vor influența deciziile Congresului PPE de la București imaginea Parlamentului European, Popescu spune că în următorii 5 ani se vor defini liniile strategice ale viitorului Europei și implicit ale României.

„Cu cât suntem mai mulți oameni pregătiți pe domenii, care știu domeniile și care pot să ajute și să promoveze interesele României acolo, cu atât România va avea de câștigat. În domeniul  economic, domeniul energiei pe care le-am gestionat, cred că pot să ajut România mult mai mult decât de aici. (…)  Sigur, și în Parlamentul României se fac legi pentru țară, dar să nu uităm că, totuși, multe directive vin după ce sunt negociate în Parlamentul European, Consiliul de Miniștri, Consiliul European și apoi vin către către noi să le implementăm și este foarte bine să avem oameni acolo, o echipă puternică și a PNL-ului și a PSD-ului care să pună pe primul loc interesul național”, a mai afirmat Virgil Popescu, fostul ministru al Energiei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: