VIDEO Virgil Popescu: Măsura plafonării prețurilor la energie trebuie păstrată până la stabilizarea pieței

Prezent la Congresul Partidului Popular European, Virgil Popescu, deputat PNL, a vorbit, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii Puterea Știrilor, realizată de Marinela Angheluș, despre importanța evenimentului, alegerile europarlamentare dar și despre subiecte care îi interesează direct pe români.

Legat de cel mai important dintre acestea, respectiv menținerea plafonării prețurilor la energie și după finalul lunii martie, fostul ministru al Energiei spune că aceasta ar trebui păstrată, din moment ce piața dă semne de volatilitate.

„Eu încă nu pot spune că prețurile sunt stabile, chiar dacă sunt voci care spun că în piața de gaze prețurile au scăzut. Totuși, avem un război la frontieră, avem un război în Orientul Mijlociu care influențează piața titeiului, piața gazelor naturale și să nu ne bucurăm prea repede. De aceea cred că ele trebuie ținute până când piața este stabilă și se stabilizează pe niște prețuri care pot fi predictibile. Nu cred că în momentul de față avem o predictibilitate pe termen mediu, să nu vorbesc de termen lung a prețurilor. De aceea cred că prețurile acesta trebuie ținute atât pentru populație cât și pentru companii.”

Mai mult, adaugă acesta, la finalul verii, apoi în toamnă, e nevoie de o analiză a predicțiilor și de-abia atunci ar trebui luată o decizie cu ce se va întâmpla și după 31 martie 2025.

„Trebuie gândită bine ridicarea acestor bariere în așa fel încât să nu bulversăm piața. (…) Deci trebuie foarte bine gândită și trebuie de pe acuma și sunt convins colegii mei, colegul meu de la Ministerul Energiei, dl. ministru Burduja și ceilalți la Ministerul de Finanțe, primul ministru gândesc, viceprim-ministrul gândesc în momentul de față împreună și cu ANRE-ul ce se va întâmpla de la finalul lui martie 2025, a explicat deputatul PNL, Virgil Popescu.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: