VIDEO Vladimir Ionaș: Partidul care va câștiga alegerile prezidențiale va da tonul și la alegerile parlamentare

Sursă foto: X

Sociologul Vladimir Ionaș a declarat în cadrul emisiunii „Puterea Știrilor”  că partidul care va câștiga alegerile prezidențiale va da tonul și la alegerile parlamentare. În contextul alegerilor prezidențiale Ionaș a menționat că Elena Lasconi și-a anunțat intenția de a candida din partea USR. Dacă va păstra discursul conservator care a făcut-o remarcată înainte de alegerile europarlamentare, aceasta poate reprezenta o problemă și pentru PNL.

„Până la alegerile parlamentare trebuie să trecem prin cele prezidențiale, pentru că partidul care va reușit să câștige alegerile prezidențiale va da tonul și la alegerile parlamentare. Va reprezenta un plus uriaș pentru partidul pe care îl susține sau l-a susținut până la momentul în care a fost ales președinte. Deci, momentan, rezultatele alegerilor parlamentare depind în mare măsură de modul în care se vor da rezultate la alegerile prezidențiale.

Depinde cum se va poziționa. Dacă își va păstra la nivel de discurs acea linie conservatoare care a făcut-o remarcată înainte de alegerile europarlamentare, poate reprezenta o problemă chiar și pentru PNL. Acea parte a electoratului, mai degrabă nehotărât care era mai apropiat de PNL, de exemplu, să acorde votul doamnei Lasconi. Dar e mult prea devreme de spus, pentru că nu e clar pe ce linie va merge doamna Lasconi în alegerile prezidențiale.” a concluzionat sociologul

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: