VIDEO Vladimir Ionaș: Sebastian Burduja, intrat târziu în cursa pentru Primărie, a avut o misiune imposibilă

Foto Facebook Sebastian Burduja

Invitați în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, Vladimir Ionaș, directorul Avangarde și Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al partidului Național Liberal, au comentat rezultatul obținut de Sebastian Burduja la Primăria Capitalei.

„Mi-aș fi dorit mult mai mult la București, dar, din păcate, am aflat că vom avea candidat propriu cu aproximativ o lună și un pic înainte de aceste alegeri. Rezultatul pe București, și aici e o afirmație personală, nu vorbesc în numele organizației din care fac parte, este o lecție pentru alegerile viitoare despre cum și în ce fel pregătești oferta politică din timp. O asemenea construcție politică, în mod evident, trebuie să o profilezi public și mă refer la candidatura pe pentru funcția de primar, cu cel puțin în an înainte. Sebastian Burduja a arătat că poate să capteze, într-un termen foarte scurt, atenția, poate să o transforme în simpatie și favorabilitate. Cei care l-au cunoscut în acest în această perioadă foarte scurtă, l-au și îndrăgit, dar din păcate, opțiunile oamenilor erau deja formate”, a afirmat prin telefon Ionuț Stroe.

Acesta a adăugat că toate ezitările din pre-campanie au costat politic nu doar PNL ci și coaliția.  Cu toate acestea, Sebastian Burduja este un lider al generației tinere.

„Cred că fiecare pas în față, ușor-ușor, va confirma faptul că mai devreme sau mai târziu, acesta va deveni un personaj politic sau sau un om politic de referință în România. Nu dramatizăm, nu e cazul să dramatizăm. Din punctul meu de vedere, Partidul Național Liberal a depășit și în trecut astfel de momente, dar cu siguranță avem de învățat”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

În ce privește scorul obținut de Burduja, în ciuda campaniei vizibile, sociologul Vladimir Ionaș, directorul Avangarde, spune că singurul lucru care i-a lipsit candidatului PNL a fost timpul.

„În momentul în care a fost lansat în luptă, noi am spus că este o perioadă mult prea scurtă de timp pentru ca domnul Burduja să reușească în primul rând să convingă propriul electorat de dreapta în București, care este majoritar. A plecat foarte târziu în cursă și a plecat și într-o cursă cu un om perceput de publicul de dreapta ca fiind acela care îi reprezintă, respectiv primarul în funcție. E foarte greu să recuperezi când intri într-o astfel de cursă. Cred că a făcut tot ceea ce se putea. Campania sa a fost una extrem de vizibilă, agresivă, dar, repet, era o misiune imposibilă încă de la început. Merită apreciat că a încercat și că a făcut o campanie extrem, extrem de de vizibilă”, a explicat Vladimir Ionaș.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: